Világhírességek légi bemutatója Nyíregyházán

nyiregyhaza_repulonapMűrepülő világhírességek légi bemutatóját is láthatják az érdeklődők vasárnap a 3. Nyíregyházi Repülőnapon – közölték a szervezők.

Antal Zsanett elmondta: a 9 órakor kezdődő program fő attrakcióján a többszörös világ- és Európa-bajnok, Guinness-rekorder műrepülő kettős, Besenyi Péter és Veres Zoltán mutat be egyedi tervezésű, akrobatikus dupla repülő showt a nézőknek. A pilóták a háton repüléstől az orsókon át a zuhanásig minden szinte minden lélegzetelállító légi figurát megcsinálnak majd gépeikkel.

A nyíregyházi repülőnap másik nagy látványosságának az Eurocopter AS 365 N3-as típusú helikopter ígérkezik, amelyből mindössze egy található Magyarországon. A gép katonai változatát az Amerikai Egyesült Államok hadseregének parti őrsége használja a legnehezebb tengeri-óceáni feladatok végrehajtásánál. Az Eurocoptert természetesen nemcsak a levegőben, hanem a földön, közelről is megcsodálhatják majd a repülés szerelmesei.

A magyar légierő ugyancsak bemutatót tart a repülőnapon, amelynek programjában lesz továbbá kötelékrepülés, repülőgépes léggömbvadászat és ejtőernyős célbaugrás is. A legbátrabbak pedig sétarepülésre szállhatnak fel, megcsodálhatják a levegőből a Nyírség jellegzetes, nyáron különösen szép táját.

Az egész napos rendezvényen gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatnak a résztvevők, köztük jó néhány tirpák ételt, amelyek a város bokortanyáiban élő szlovák leszármazottak receptjei alapján készülnek.

A vasárnapi 3. Nyíregyházi Repülőnapon rendőrségi és tűzoltósági bemutató is szerepel a programban, sőt, ha meleg lesz, a tűzoltók fecskendőikkel a közönség „vizes” hűsítésére is vállalkoznak. (MTI)