VIII. Országos Csokoládé Fesztivál, Szerencs

2015. augusztus 21-én rajtol a nyolcadik csokifesztivál Szerencsen. Természetesen a kulcsszó továbbra is a CSOKOLÁDÉ: Szerencsen közel száz éve van, és reméljük, még hosszú ideig lesz is magyar csokoládégyártás. Helyi vállalkozás műhelyeiben, helyi emberek keze nyomán készül az édes finomság, amit egyre több üzletben lehet fellelni országszerte, de bárki megkóstolhatja akkor is, ha Szerencsre látogat.

Az idei fesztivál célja tehát továbbra is az, hogy a szerencsi csokoládét népszerűsítse, mindamellett, hogy nagyszerű kikapcsolódást, szórakozást nyújtson az ideérkező gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

A szórakoztatásról Csokoládé Kalandpark, vásár, kiállítás, gyermek- és sportprogramok, városnéző kisvonat, valamint több mint negyven élő koncert gondoskodik. Idén is arra törekedtek a szervezők, hogy olyan zenekarokat hívjanak Szerencsre, akik a legnagyobb fesztiválszínpadokon fordulnak meg, és országosan ismert, elismert előadók. Mellettük örömmel látják a helyi és környékbeli kezdő, amatőr együtteseket, akiknek a szerencsi fesztivál egy kiváló bemutatkozási lehetőség a nagyközönség előtt.

A fellépők listája még mindig bővül, de a főbb zenekarok nevét örömmel osztjuk meg (a teljesség igénye nélkül): Hooligans, Tankcsapda, Quimby, Punnany Massif, Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Children of Distance, Vad Fruttik, Ivan and the Parazol, Anna and the Barbies, és még nagyon-nagyon sokan mások…

Idén is lesznek kísérőprogramok: augusztus 21-én sportnapot tartanak neves magyar sportolókkal, augusztus 22-én megrendezik az első Csoki Kupa Rapid Sakkversenyt, lesz szakmai program a vidékfejlesztés területén tevékenykedő szakembereknek, augusztus 23-án hagyományőrző tűzoltóverseny, családi nap az egészségmegőrzés jegyében, divatbemutató és szépségverseny szórakoztatja a közönséget.

A fesztivál idején a Szerencsi Fürdő és Wellnessház akciókkal várja a hűsölni vágyókat, a Rákóczi-várban található Zempléni Múzeum kiállításai (köztük a szerencsi csokoládégyártásról szóló tárlat) kedvezményes árú jeggyel látogatható.

Részletes program

Bővebb info