VII. Debreceni Mézeskalács Fesztivál

Új helyszínen, a Déri téren rendezi meg idén augusztus 16-án és 17-én a VII. Debreceni Mézeskalács Fesztivált a Déri Múzeum. Az ingyenes összművészeti rendezvényen gyerekprogramok és koncertek is várják az érdeklődőket.

A rendezvény tematikája az elmúlt évek során alapvetően a mézzel készített ételek és italok bemutatására épült, kiegészülve népművészeti vásárral, illetve népzenei és -táncos produkciókkal.

A Mézeskalács Fesztivál látogatása ingyenes lesz, jóllehet bővítették a programkínálatot. A gyermekműsorok mellett bizonyára sok érdeklődőt vonz szombat este Hobo és Bandájának koncertje.

A múzeum előterében kamarakiállítás nyílik az egykori híres debreceni mézeskalács-készítő, Kerékgyártó Sándor műhelyéből és boltjából származó gyűjteményből.

A kétnapos fesztivál ideje alatt a múzeum meghosszabbított nyitva tartással 20 óráig várja a látogatókat.

Magyari Márta muzeológus a debreceni mézeskalács-készítés nagy múltját emelte ki, hiszen ez a kézműves mesterség a 17. századra nyúlik vissza. A szakember bejelentette még, hogy a Múzeumok éjszakáján több mint 6000 érdeklődőt vonzó normann sisakot ismét bemutatják, sőt a róla készült másolatot felpróbálhatják a látogatók.

A fesztiválon a kísérőprogramok mellett bemutatkozik a Bihari Méz Lovagrend is.

Debrecen Szabadidős Programok:
http://termalfurdok.com/aquaticum-debrecen-mediterran-elmenyfurdo-es-termalfurdo/

mti / fesztikörkép