Veszprémi Utcazene Fesztivál: ismét az utcazene városa lesz Veszprém

Idén a város hét pontján a legkülönfélébb stílusokkal várja az érdeklődőket a Veszprémi Utcazene Fesztivál július 23-tól négy napon át – mondta a fesztiváligazgató.

Muraközy Péter hozzátette: a rendezvényre több mint félszáz zenész érkezik, akik a korábbi évekhez hasonlóan a legkülönfélébb műfajban – etno, dzsessz, blues és rock zenével – szórakoztatják majd a hallgatóságot.

A sokszínűség mellet a fesztivál egyedisége abban rejlik, hogy bárki lehet fellépő, aki nem fél közönség elé állni és a világ számos országából ide érkező utcazenésszel karöltve néhány napra fesztiváltérré változtatni a várost – fogalmazott a fesztiváligazgató.

Muraközy Péter hozzátette: a nagyszínpadon fellép majd a már visszatérő vendégnek számító olasz La Tresca, a klasszikus francia utcazenét játszó Wombo Orchestra csapata és hallhatja a közönség a punk és folk zene stílusjegyeit is hordozó muzsikát játszó Town Of Saints nevű holland zenekart.

A program végén egy szakmai zsűri és a közönség is értékeli az együtteseket és a szólistákat, mindkét kategória nyertese félmillió forinttal lesz gazdagabb – mondta a fesztiváligazgató.

Hozzátette: az idei rendezvényre 100 ezer embert várnak. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.