Választás 2014: technodemonstráció választott dj-kkel

Április 6-án vasárnap, az országgyűlési választások urnáinak zárását követően, 19 órakor techno-demonstráció kezdődik Budapest szívében. A résztvevők a Kossuth téren találkoznak, innen vonulnak át a Szabadság térre, végül a Corvin Áruházban lesz after party.

A fellépő dj-ket ismét a közönség választja ki: az első választási forduló a Facebook felületén zajlik, a második hagyományos urnás szavazás lesz a Corvintetőn és a MÜSZI-ben. Az első forduló három győztese lép fel a Szabadság téren, a későbbi fellépők szavazati állása a kültéri eseményen lesz követhető.

A résztvevő dj-k között lesz NVC, Lavalava, Kollektiva, Monkey6, Modul aka Mango, Dub Phase, Dublic, Palotai, Feel good INC., S1O, Plastic Heaven, COO/8, Bernáhty Zsiga Live, Stayfly, Bounce, Monolit, Buddhasmile, Savage and MC Fantom, Horvee, Andre, Monkeyneck és Thacount. A program vasárnap 19 órakor kezdődik, akkor lesz a találkozó a Kossuth téren a Rákóczi szobornál. Az érdeklődők fél óra múlva közösen átvonulnak a Szabadság térre, majd 22 órakor kezdődik az After party a Corvin Áruházban.

A kommüniké szerint az underground, civil kezdeményezésként indult Több Technót a Parlamentbe (TTP) mozgalom sok ezer látogatót és a magyar elektronikus zenei szcéna teljes egységét tudhatja maga mögött. Az első TTP-megmozdulás a 2010-es parlamenti választások napján zajlott, a második 2010. augusztus 20-án, a harmadik az önkormányzati választások estéjén, 2010. október 3-án. A rendezvényeken szavazások döntik el, kik kerülnek a fellépők közé, a szavazást pedig a választási kampányok időszakára időzített kampányok előzték meg, amelyekben Budapest legismertebb dj-i és szervezőcsapatai vettek részt. A mozgalom szervezői augusztus 20-i kampányukban alkotmánymódosító javaslatot dolgoztak ki egy 30 perces, 6 trackből álló techno-manifesztumban. (MTI)