Ünnepi program a József Attila Színházban

In memoriam József Attila címmel tartanak előadást a költészet napja alkalmából a József Attila Színházban pénteken.

A költészet napján, pénteken délután a József Attila Színház művészei az 1905. április 11-én született költőre emlékeznek egy különleges előadás keretében – olvasható a színház közleményében.

Szabó Zoltán Attila író, költő, a Nyugat Plusz folyóirat főszerkesztője állította össze a programot. Az előadásban egy, a fiát féltő házaspár szemszögéből ismerheti meg a közönség a költőt. A házaspárt Kocsis Judit és Újréti László játssza, a betoppanó vendéget, Áron bácsit pedig Láng József alakítja.

A színház igazgatója, Nemcsák Károly ez alkalommal a Talán eltűnök hirtelen című verset mondja el. József Attila remekműveit mellette Fehér Anna, Rékasi Károly, Létay Dóra, Pataki Szilvia, Katona János és Zöld Csaba tolmácsolja.

Április 14-én, hétfőn a Legendák nyomában című sorozatban szintén József Attiláról lesz szó, míg a színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös irodalmi szalonjának következő részében, május 7-én a prózaíró Ottlik Gézáról szóló zenés irodalmi emlékezésre várják az érdeklődőket. (MTI)