Ünnepi Könyvhét: hármas könyvünnep Salgótarjánban

salgótarján_könyvhétHármas ünnepet tartanak az idei Ünnepi Könyvhéten a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban: a könyvhét eseményein túl kiosztják a Balassi Bálint-díjakat és az épület huszonöt éves múltjáról is megemlékeznek.

Az épületet éppen 25 éve vehette birtokba a Balassi Bálint Nógrád Megyei Könyvtár olvasóközönsége, az évforduló is emeli az idei, immár 84. Ünnepi Könyvhét eseményeit Salgótarjánban – mondta Molnár Éva, az intézmény igazgatója.

Hozzátette: az elmúlt években bizonytalanná vált az is, hogy megtarthatják-e az ingatlant, az akkori tulajdonos megyei önkormányzat ugyanis legalább részbeni értékesítését fontolgatta. A salgótarjáni önkormányzathoz kerülésükkel azonban stabilizálódott a helyzetük.

A könyvtárigazgató elmondta: a megyei könyvheti megnyitót idén az országossal egy időben, csütörtökön tartják, rendezvényeikbe idén a fiókkönyvtárak is bekapcsolódnak.

A nyitónapon mutatják be Térey János Moll című kötetét, a szerzővel Mizser Attila, a Palócföld folyóirat főszerkesztője beszélget. Pénteken a Palócföld legújabb számát ismerheti meg az olvasóközönség fiatal szerzők társaságában. A könyvtári programokba idén közéleti személyiségek is bekapcsolódnak, akik könyves élményeikről vallanak. (MTI)