Újra összeáll a Kispál és a Borz, 2014-ben visszatérnek

kispalA Fishing On Orfű fesztiválon tér vissza a legendás zenekar. A következő három évben három Kispál-koncert lesz Orfűn.

Jövőre, 2014-ben az első pár lemez dalait játsszák majd a nulladik napon, Lovasi András és Kispál András mellett Ózdi Rezső és Bräutigam Gábor áll majd a színpadra.

A következő két évben, szintén a nulladik napon a Kispál és a Borz fog zenélni a Fishing On Orfűn. 2015-ben a Kispál középső korszakának a dalai csendülnek fel, míg 2016-ban a zenekar utolsó felállása tér vissza, az utolsó lemezek számaival.

Kispál András elmondta a pécsi sajtótájékoztatón, hogy meglepődött, mikor megkereste Lovasi András az ötlettel, de szívesen áll a közönség elé.Lovasi azt is elmondta, hogy lesz egy két „bejátszó-buli”, várhatóan a Felvidéken, hogy ne élesben jöjjenek elő a hibák. A koncerteket ugyanis rögzíteni fogják, és ki is adják majd valamilyen formában.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Kispál András és Bräutigam már elkezdetek zenélni a próbateremben.

Vannak új zenei ötletek is az együttes tarsolyában, így minden évben ki fog jönni egy-egy új dallal is a zenekar a fellépések előtt, de azt sem zárják ki, hogy néhány év múlva összejön annyi új szerzemény, amellyel egy lemezt is megtöltenek.

A zenekar 2010-ben köszönt el a Szigeten, akkor azt írtuk, hogy „a folytatásról senki nem beszél, s bár a zenekar hivatalosan is búcsúkoncertet emlegetett, korábban gyakran fogalmaztak úgy, hogy csak egy időre válnak el útjaik”. Forrás: bama.hu