Tizenöt éves a vajdasági Dombos Fest

Lajkó Félixszel, Berecz Andrással, Csizmadia Annával és Palya Beával ünnepli tizenötödik születésnapját a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválja, a Dombos Fest.

A szervezők tájékoztatása szerint a vajdasági Kishegyesen július 2. és 5. között a zenei programok mellett kézművesek és hagyományos magyar ételeket kínáló árusok, borászok, valamint fényfestők várják az érdeklődőket, de ezúttal is megrendezik a Dombosi Remix névre keresztelt irodalmi találkozót és a Vajdasági Szabadegyetemet is.

Az összművészeti fesztivált július 2-án Dezső János, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója nyitja meg, majd fellép Lajkó Félix hegedűművész, Berecz András mesemondó, valamint a Muzsikás együttes.

A kishegyesi löszfal tövében fellép a kelet-európai életérzést a népzenével keverő Cimbaliband is. Vendégük pedig a Britain’s Got Talent tehetségkutató versenyen is bemutatkozó Fricska táncegyüttes lesz. A Dombos Fest négy napja alatt emellett vendég lesz a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a magyar etno-dzsessz két legnagyobb formátumú fúvósának együttese, a Borbély-Dresch Quartet, valamint Csizmadia Anna, Palya Bea, Deti Picasso és Fábián Juli.

A szervezők tájékoztatása szerint a Dombos Festen az utóbbi 14 évben „a magyar és már a nemzetközi zenei élet elitje” is fellépett, a fesztivál célja pedig továbbra is az lesz, hogy bemutassa a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még nem igen látott produkcióit.

MTI