Tizenegyedszer indul útjára a diósgyőri Mikulásvonat

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATizenegyedik alkalommal indul útjára az ünnepek előtt a diósgyőri Mikulásvonat – közölte  Boda Péter, a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány elnöke.

A szerelvény idén november 28-a és december 18-a között szállítja a gyerekeket a Lillafüredi Kisvasút miskolci, Dorottya utcai végállomásáról a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték részeként a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekeknek találták ki. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton a gyermekeket minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják, akik az utazás alatt játékos formában felkészítik őket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden a mesebirodalom kapujánál a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezes szereplőkkel egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, „mesés” díszletek között.

A Mikulás birodalmában a gyermekek találkozhatnak Meseország lakóival, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpnépével, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fionával, Szőke Herceggel és a cserfes Szamárral.

A Mikulásvonat programján az elmúlt 10 évben összesen 132 ezer fő vett részt, ebből 93 ezer volt a gyermek. (MTI)