Tágas Tér Fesztivál Szegeden

Alig száz nap múlva kezdődik a Tágas Tér Fesztivál Szegeden; a helyi egyházi közösségek széles összefogásával megvalósuló rendezvény nemcsak koncerteket, hanem előadásokat, civil programokat is kínál – mondta el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők nevében Czagány Gábor egyetemi református lelkész.

A tervek szerint lesznek koncertek, előadások, kiállítások, fórumbeszélgetések, színdarabok, sportesemények, istentiszteletek és imaalkalmak.

A fesztivált szeptember 25. és 27. között rendezik meg a szegedi ligetben. A szervezők között ott van a baptista, az evangélikus, a metodista, az evangéliumi pünkösdi gyülekezet, az ortodox és a református, valamint a római katolikus közösség. A program azonban nem elsősorban az egyházak, közösségeik és intézményeik bemutatkozását szolgálja, hanem egy olyan tér létrejöttét, ahol számtalan Szegedért dolgozó intézmény, kezdeményezés megjelenhet – fogalmazott Czagány Gábor.

Az egyházak mellett a társadalmi szervezetek, a civil szféra képviselői is jelen lesznek. A szervezők céljai szerint a Tágas tér egy olyan hely, ahol mindenki elfér, ahol mindenkinek helye van, de az elnevezés egyúttal az egyházaknak is üzenet, amely szerint a hívő élet nem csak a falak mögött zajlik.

A nagyszínpadon pénteken Pál Ferenc mentálhigiénés szakember előadása a hétköznapi spiritualitást igyekszik körbejárni. Emellett koncertezik a nemzetközi zenei életben is népszerű Gen Verde formáció, amely szegedi diákokkal együtt áll színpadra. A Hillsong London, a keresztény könnyűzenei együttes különleges koncertet ad a szegedi Ligetben.

A fesztivál a hétvégére birtokba veszi a Ligetet. Ennek keretében számos társadalmi és kulturális szervezet mutatkozik be saját standdal. „A gondoskodás falvában” az egészségügyi szervezetek és szeretetszolgálatok jelennek meg, „a közösségek falvában” például az iskolák, „a hivatások falvában” a vállalkozások, gazdálkodó szervezetek, „a tudomány falvában” pedig főként a Szegedi Tudományegyetem. Legalább 70 különféle kezdeményezés jelenik meg.

A teljes program július 10-étől érhető el a rendezvény honlapján – tette hozzá a lelkész.

MTI