Szentendrei borfesztivál az utolsó szeptemberi hétvégén

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Borfesztivál szeptember 28. és 30. között várja a látogatókat Szentendrére.

A varázslatos történelmi belváros sétálóutcáján, a Fő téren és a belvárosi házak udvaraiban nemcsak az ország minden borrégiójából érkező borászatok várják az érdeklődőket, hanem számtalan borszakmai és kulturális program: a borkóstolók, borvacsorák és a Borjour mesterkurzusai mellett rengeteg dzsesszkoncert szórakoztatja majd a fesztiválozókat.

A festők városában a szentendrei kortárs képzőművészet is izgalmas programokat kínál. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók egyedi menüsorokkal, exkluzív borvacsorákkal, borkóstolókkal várják a Szentendrére látogatókat. A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait pedig tematikus városi séták során ismerheti meg az érdeklődő.

Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere elmondta, „szeptember utolsó hétvégéjén a dzsessz és a bor a minőség jegyében ad randevút egymásnak Szentendrén. Az idei alkalom különlegessége, hogy a nagyközönségnek szánt attrakciók mellett minőségi szakmai programok színesítik a palettát”.

További információt ide kattintva olvashat.

MTI