Quadrille Európai Táncfesztivál: szinkrontánc Szombathely Fő terén

A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában.

2005-ben rendezték meg először a Quadrille Táncfesztivált, Közép- és Kelet-Európa 27 városában 17 060 középiskolás részvételével. Az első évben Magyarországot Szombathely képviselte 420 középiskolás táncossal.

Az Európai Quadrille Táncfesztivál (European Quadrille Dance Festival – EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület (Maribor).  Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére.

A Quadrille – fesztivál kizárólagos magyarországi helyszíne Szombathely. Évről évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen.

2014. május 23-án pontosan 12.00 órakor indul a francia négyes Szombathely Fő terén.

Időpont: 2014. május 23. / 12:00

Helyszín: FŐ TÉR
Fő tér (Esőhelyszín: AGORA – Művelődési és Sportház)
forrás: Agora

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük