Török Zenei Fesztivál: színes programok a török kulturális központ első születésnapján

2014. szeptember 12-13-án és 16-án ünnepli egy éves budapesti jelenlétét a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ. A születésnap alkalmával a török kultúra színes tárházával találkozhatnak az érdeklődők. Continue reading “Török Zenei Fesztivál: színes programok a török kulturális központ első születésnapján” »

Könyvfesztivál: sokszínű programmal készül a díszvendég Törökország

Sokszínű programmal, több mint 1500 könyvből álló kollekcióval, 12 íróval, kiállításokkal, beszélgetésekkel és irodalmi estekkel mutatkozik be Törökország a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként csütörtöktől Budapesten. Continue reading “Könyvfesztivál: sokszínű programmal készül a díszvendég Törökország” »

Könyvfesztivál: kiállítások művészkönyvekből és illusztrációkból

Több kiállítás is nyílik a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódva, többek között illusztrációkból, művészkönyvekből és plakátokból, valamint külső helyszíneken kollázsokból és corvinákból. Continue reading “Könyvfesztivál: kiállítások művészkönyvekből és illusztrációkból” »

A török-magyar kulturális kapcsolatok erősítését szolgálja a Gül Baba-emléknap

Beszélgetést, tárlatvezetést és koncertet is tartanak a török-magyar kulturális kapcsolatokban híd szerepet betöltő Gül Babára emlékezve március 21-én Budapesten, a Gül Baba-emléknapon. A programok a két nép közötti kulturális kapcsolatok erősítését szolgálják. Continue reading “A török-magyar kulturális kapcsolatok erősítését szolgálja a Gül Baba-emléknap” »