Könyvfesztivál: sokszínű programmal készül a díszvendég Törökország

Sokszínű programmal, több mint 1500 könyvből álló kollekcióval, 12 íróval, kiállításokkal, beszélgetésekkel és irodalmi estekkel mutatkozik be Törökország a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként csütörtöktől Budapesten. Continue reading “Könyvfesztivál: sokszínű programmal készül a díszvendég Törökország” »

Könyvfesztivál: megjelent a Szoros emberfogás – Futball és állambiztonság a Kádár-korszakban című könyv

Megjelent Takács Tibor történész Szoros emberfogás – Futball és állambiztonság a Kádár-korszakban című könyve, amelynek bemutatója csütörtök este lesz Budapesten, a Mammut Libriben – tájékoztatott a Jaffa Kiadó. Continue reading “Könyvfesztivál: megjelent a Szoros emberfogás – Futball és állambiztonság a Kádár-korszakban című könyv” »

Könyvfesztivál: kiállítások művészkönyvekből és illusztrációkból

Több kiállítás is nyílik a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódva, többek között illusztrációkból, művészkönyvekből és plakátokból, valamint külső helyszíneken kollázsokból és corvinákból. Continue reading “Könyvfesztivál: kiállítások művészkönyvekből és illusztrációkból” »

Csütörtökön nyílik Európa “legnagyobb könyvesboltja”

Magyarország európai uniós csatlakozásának 10., az első világháború kitörésének 100., a berlini fal leomlásának 25. és a holokauszt 70. évfordulójáról is megemlékezik a csütörtökön kezdődő XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelyen 35 ország több mint hatvan szerzője, valamint mintegy 450 magyar író vesz részt. Continue reading “Csütörtökön nyílik Európa “legnagyobb könyvesboltja”” »

Könyvfesztivál: Mitch Winehouse: a lányom elbűvölő tehetség volt

“Elbűvölő tehetség volt a lányom, szerettem volna, ha minél többen megismerik, megértik, hogyan élt a hétköznapokon, ezért írtam könyvet róla” – mondta Mitch Winehouse, a három évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt világhírű brit énekesnő, Amy Winehouse édesapja az MTI-nek Londonból adott telefoninterjúban. Continue reading “Könyvfesztivál: Mitch Winehouse: a lányom elbűvölő tehetség volt” »

Könyvfesztivál: újdonságok a Pozsonyi Pagonytól

Kreatív alkotókönyvvel, meseregénnyel és képeskönyv-sorozattal is készül a Pozsonyi Pagony Kiadó a csütörtökön kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Continue reading “Könyvfesztivál: újdonságok a Pozsonyi Pagonytól” »

Könyvfesztivál: Stasiország – Anna Funder könyve a keletnémet titkosrendőrségről

Egykori résztvevők, tettesek és áldozatok visszaemlékezései segítségével idézi fel a keletnémet titkosrendőrség, a Stasi működésének természetrajzát Anna Funder Stasiország című irodalmi riportázsa, melyet a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentetett meg az Európa Kiadó. Continue reading “Könyvfesztivál: Stasiország – Anna Funder könyve a keletnémet titkosrendőrségről” »

Generációk estje – A Szegedy-Maszák család a Hadik Irodalmi Szalonban

A Szegedy-Maszák családdal a főszerepben, Csókolom a kezét címmel rendezik meg a Hadik Irodalmi Szalon következő estjét szerdán. Continue reading “Generációk estje – A Szegedy-Maszák család a Hadik Irodalmi Szalonban” »

Könyvfesztivál: egy elsőkönyves is bemutatkozik a lengyel szerzők között

Lengyelország ismét több kiváló, köztük egy elsőkötetes szerzővel képviselteti magát az április 24-27. között rendezendő XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Continue reading “Könyvfesztivál: egy elsőkönyves is bemutatkozik a lengyel szerzők között” »

Könyvfesztivál: mintegy 380 program a kínálatban

Mintegy 380 programmal várja a közönséget a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 24. és 27. között, az esemény díszvendége Törökország és Sofi Oksanen finn író lesz. Continue reading “Könyvfesztivál: mintegy 380 program a kínálatban” »