Antonio Banderas-retrospektív és kortárs filmek a spanyol filmhéten

Tizenkét spanyol alkotást, köztük öt Antonio Banderas-filmet tekinthetnek meg a nézők december 2. és 7. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban a spanyol filmhéten.
Continue reading “Antonio Banderas-retrospektív és kortárs filmek a spanyol filmhéten” »

Magyar Filmhét a MOM Parkban

Magyar Filmhét

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa 2014. október 13. és 19. között a Cinema City MOM Park mozijában megrendezi a Magyar Filmhetet. Continue reading “Magyar Filmhét a MOM Parkban” »

Mesterek szemével: retrospektív vetítéssorozat magyar rendezőktől

Mesterek szemével címmel retrospektív vetítéssorozatot rendeznek az Urániában. A magyar filmművészet közelmúltban elhunyt öt kiemelkedő alkotója, Jancsó Miklós, Maár Gyula, Xantus János, Szécsényi Ferenc és Kézdi-Kovács Zsolt munkáiból látható válogatás. Continue reading “Mesterek szemével: retrospektív vetítéssorozat magyar rendezőktől” »

Beethovenről, Mozartról, Haydnról és Chopinről szóló filmek az Urániában

Beethoven, Mozart, Haydn és Chopin életéről és művészetéről készített “koncert-dokumentumfilmeket” Phil Grabsky brit rendező, a filmek áprilistól júniusig láthatók az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Continue reading “Beethovenről, Mozartról, Haydnról és Chopinről szóló filmek az Urániában” »

Shakespeare-ünnep az Urániában

In Memoriam William Shakespeare címmel ünnepi programokat rendeznek a drámaíró születésének 450. évfordulója alkalmából április 23-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Continue reading “Shakespeare-ünnep az Urániában” »

Szombaton újra BIG rövidfilmes fesztivál

Idén fiatal alkotók 36 rövidfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők a BIG Filmfesztiválon, amelyet szombaton rendeznek meg a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban. Continue reading “Szombaton újra BIG rövidfilmes fesztivál” »

Titanic Filmfesztivál: öt helyszínen 52 alkotás

Április 4-én nyílik meg a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek közönsége kilenc nap alatt öt budapesti helyszínen 25 nemzet 52 alkotását tekintheti meg. A fesztivál megemlékezik a közelmúltban elhunyt Jancsó Miklósról. Continue reading “Titanic Filmfesztivál: öt helyszínen 52 alkotás” »

Indul a Tolnay Klári-emlékév

Egész éves programsorozattal emlékeznek meg Tolnay Klári születésének századik évfordulójáról. A kétszeres Kossuth-díjas színművész alakját kiállításokkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, konferenciával és centenáriumi gálaműsorral idézik meg. Continue reading “Indul a Tolnay Klári-emlékév” »

Körhintázás és filmvetítés gyerekeknek az Urániában

korhinta2Körhintázásra és filmvetítésre várják a gyerekeket december 9-én hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínházban Budapesten. Continue reading “Körhintázás és filmvetítés gyerekeknek az Urániában” »

Ma kezdődik az Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál

anilogue2013-400Tíz egész estés animációt és harminchárom rövidfilmet mutatnak be a ma kezdődő 11. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelynek vasárnapig az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi ad otthont. Continue reading “Ma kezdődik az Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál” »

1 2