VIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó öt napon át

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót október 1. és 5. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a baranyai megyeszékhelyen. Continue reading “VIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó öt napon át” »

Szeptember 17.: III. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál

Harmadik alkalommal rendez Stúdiószínházi Táncfesztivált a GGTánc Eger. A színház tánctagozata idén is a legjobb együtteseket hívja Egerbe szeptember 17. és 21. között.

Continue reading “Szeptember 17.: III. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál” »

L1danceFest: nemzetközi tánckavalkád

Izraeli táncosok előadásai és műhelygyakorlatai, japán, román és észt produkciók, valamint magyar táncosok premierjei várják az érdeklődőket szeptember 17. és 21. között az idei L1danceFest rendezvényen Budapesten. Continue reading “L1danceFest: nemzetközi tánckavalkád” »

Quadrille Európai Táncfesztivál: szinkrontánc Szombathely Fő terén

A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. Continue reading “Quadrille Európai Táncfesztivál: szinkrontánc Szombathely Fő terén” »

Nemzetközi Monotánc Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

Hatodik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a Nemzetközi Monotánc Fesztivál biennálét, idén ismét a VII. kerületi Bethlen Téri Színházban, május 7. és 10. között. Négy este alatt összesen 14 szólótánc produkció várja a közönséget az elmúlt évek kínálatából válogatva. Continue reading “Nemzetközi Monotánc Fesztivál a Bethlen Téri Színházban” »

A hazai kortárs táncszínházi kínálatból ad ízelítőt A Tánc Fesztiválja Veszprémben

Visszajáró együttesek, új résztvevők és friss társulatok előadásaival, valamint zenés-táncos improvizációkkal, koncerttel és nyilvános műhelygyakorlattal várja az érdeklődőket május 13. és 17. között A Tánc Fesztiválja Veszprémben. Continue reading “A hazai kortárs táncszínházi kínálatból ad ízelítőt A Tánc Fesztiválja Veszprémben” »

X. Magyar Táncfesztivál Győrben

Új arculattal, új helyszínekkel és rendhagyó programokkal jelentkezik június 16. és 22. között Győrben a X. Magyar Táncfesztivál. A táncművészet népszerűsítése mellett a rendezvény egyik fontos törekvése idén a nyitás a közönség különböző rétegei felé – mondta Kiss János, a fesztivált szervező Győri Balett igazgatója. Continue reading “X. Magyar Táncfesztivál Győrben” »

Jirí Kylián-darabbal nyílik meg az idei Budapest Táncfesztivál

Jirí Kylián világhírű koreográfus előadása lesz a sztárprodukciója az idei Budapest Táncfesztiválnak: a Nemzeti Táncszínház által szervezett fesztiválon öt hazai társulat és két külföldi együttes várja az érdeklődőket április 22. és 29. között. Continue reading “Jirí Kylián-darabbal nyílik meg az idei Budapest Táncfesztivál” »

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

kalasz molino2013. októberében tizedik alkalommal megrendezett Kalászi Kortárs Tánctalálkozó gyökerei a Duna Táncműhelyhez nyúlnak vissza, hiszen a Kalászi Faluház a társulat indulása óta rendszeresen befogadja annak kísérleti előadásait, s az évek során egyre erősödő igény mutatkozott arra, hogy a Faluházban más kortárs táncelőadásokat is láthasson a közönség. Continue reading “Kalászi Kortárs Tánctalálkozó” »

Savaria táncverseny 48-adszor, egy magyar pár a tíztánc Eb-n

savariaSzombathelyen 48-adszor rendezik meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, melynek keretében szombaton WDSF Tíztánc Európa-bajnokságra kerül sor, egy magyar párossal. Continue reading “Savaria táncverseny 48-adszor, egy magyar pár a tíztánc Eb-n” »

1 2