Szilvából készült különleges ételek és italok a 17. Szarvasi Szilvanapokon

Szilvából készült különleges ételekkel és italokkal várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő és három napig tartó 17. Szarvasi Szilvanapokon, a Dél-Alföldi Régió meghatározó gasztrokulturális rendezvényén. Continue reading “Szilvából készült különleges ételek és italok a 17. Szarvasi Szilvanapokon” »

Szarvasi Szilvanapok három napon át

szarvasi_szilvanapMa kezdődik a Szarvasi Szilvanapok háromnapos rendezvénysorozata, amelynek fő célja a szarvasi szilva népszerűsítése és a kapcsolódó hagyományok bemutatása. Idén először szilvás receptversenyt is hirdettek. Continue reading “Szarvasi Szilvanapok három napon át” »

Múzeumok éjszakája: Békés megyében kilenc helyszínen lesznek programok

Muzej_logoBékés megyében kilenc településen várják a vendégeket a Múzeumok Éjszakáján. Békéscsabán a Munkácsy-városnegyed, Gyulán a Vár és a Várszínház kínál gazdag kulturális programokat. Szarvas és Orosháza múzeumai mellett programokkal várják az érdeklődőket pénteken Biharugrán és Mezőberényben, szombaton Dévaványán, Mezőhegyesen és Vésztőn – mondta Mészáros Zsuzsa, a Munkácsy Mihály Emlékház művészeti vezetője. Continue reading “Múzeumok éjszakája: Békés megyében kilenc helyszínen lesznek programok” »