Megkezdődött a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Megkezdődött csütörtökön a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A seregszemle a versenyprogram tizennégy előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 7. és 16. között a baranyai megyeszékhelyen.

Continue reading “Megkezdődött a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó” »

Jövő héttől kezd a 14. POSZT Pécsett

Június 5-én kezdődik a 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT); a tíznapos fesztivál versenyprogramján 13 előadás szerepel, amelyek közül 6 Budapestről, 4 vidékről, 3 produkció pedig határon túli színházból érkezik.
Continue reading “Jövő héttől kezd a 14. POSZT Pécsett” »

POSZT: Khell Csörsz és Bujdosó Nóra az év díszlet-, illetve jelmeztervezője

latvanyterplakatmmalogoval_kismeretKhell Csörsz az év díszlettervezője 2013, Bujdosó Nóra pedig az év jelmeztervezője 2013 díjat nyerte el a szakmai szavazás alapján a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozón – mondta Balla Ildikó, a találkozóhoz kapcsolódó kiállítás kurátora. Continue reading “POSZT: Khell Csörsz és Bujdosó Nóra az év díszlet-, illetve jelmeztervezője” »

POSZT: Kiállítással emlékeznek Weöres Sándorra és Gobbi Hildára

gobbi hildaWeöres Sándor költő és Gobbi Hilda színész előtt tisztelegnek a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT): a művészek munkásságáról szóló tárlatok pénteken nyíltak meg az emlékükre szervezett centenáriumi év keretében. Continue reading “POSZT: Kiállítással emlékeznek Weöres Sándorra és Gobbi Hildára” »

POSZT – Látványtér 2013 – Az év díszlet- és jelmeztervezője

latvanyterplakatmmalogoval_kismeretLátványtér 2013 – Az év díszlet- és jelmeztervezője címmel nyílik kiállítás szombaton a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) keretében; a Pécsi Galériában látható tárlaton a magyar díszlet- és jelmeztervezőknek az elmúlt évadban készült legjobb, legizgalmasabb munkáit ismerhetik meg az érdeklődők. A Látványtér megnyitóján a szakma és a közönség szavazatai alapján ítélik oda Az év díszlettervezője és jelmeztervezője díjat. Continue reading “POSZT – Látványtér 2013 – Az év díszlet- és jelmeztervezője” »

POSZT: Bodrogi Gyula szekér bakjáról nyitja meg a fesztivált

posztBodrogi Gyulának egy ekhós szekér bakjáról elmondott köszöntőjével veszi kezdetét csütörtökön a 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek versenyprogramjában tizenkét produkció szerepel. Continue reading “POSZT: Bodrogi Gyula szekér bakjáról nyitja meg a fesztivált” »

Weöres 100: megkezdődött a hivatalos centenáriumi év

weöres_elhagyottversek_helikonWeöres Sándor költészetének kevéssé ismert vonulatait, a politikus költőt, a magánéleti lírikust, az utolsó időkből származó verseket ismerhetik meg az olvasók a Helikon Könyvkiadónál szerdán megjelent kötetből. Continue reading “Weöres 100: megkezdődött a hivatalos centenáriumi év” »

POSZT: nagy az érdeklődés a fesztivál programjai iránt

posztNagy az érdeklődés a csütörtökön kezdődő 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) iránt: a jegyek döntő része elfogyott, a verseny- és a kiemelt off-programok közül már csak néhányra kaphatók belépők. Continue reading “POSZT: nagy az érdeklődés a fesztivál programjai iránt” »

POSZT: ma kezdődik a családi színházi fesztivál

posztTizenegy hazai és külhoni teátrum tizenhárom produkcióját kínálja a közönségnek a ma kezdődő az első Pécsi Családi Színházi Fesztivál. A vasárnap záruló rendezvényt a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) felvezetéseként tartják meg a baranyai megyeszékhelyen. Continue reading “POSZT: ma kezdődik a családi színházi fesztivál” »

Színház ihlette kirakatok versenyeznek Pécsen

posztSzínház ihlette kirakatok készülnek a baranyai megyeszékhelyen: a 13. Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz (POSZT) kapcsolódó Mediterrán Kirakatversenyre május 26-ig nevezhetnek az üzlettulajdonosok, bérlők és dekoratőrök. Continue reading “Színház ihlette kirakatok versenyeznek Pécsen” »

1 2