Biophilia Live: dokumentumfilm Björkről négy budapesti moziban

Björk Biophilia Live c. koncertfilmje 5 alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. Continue reading “Biophilia Live: dokumentumfilm Björkről négy budapesti moziban” »

Fesztiváldíjas filmek és szereplőik a szeptember végi Szemrevaló filmfesztiválon

A német nyelvterület díjnyertes alkotásaival és sztárjaikkal találkozhat a Művész mozi közönsége a harmadik Szemrevaló filmfesztiválon szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet szervezésében. Continue reading “Fesztiváldíjas filmek és szereplőik a szeptember végi Szemrevaló filmfesztiválon” »

Mozinet Filmnapok augusztusban

A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből szervez filmnapokat a Mozinet augusztus 21. és 25. között. Continue reading “Mozinet Filmnapok augusztusban” »

Budoku: nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál

Huszonnyolc nemzetközi fesztiválsikert és tizennyolc magyar versenyfilmet mutatnak be május 6. és 11. között a Budoku – Budapesti Dokumentumfilm Fesztiválon. Continue reading “Budoku: nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál” »

Különösen gazdag választékkal mutatkozik be a XX. Lengyel Filmtavasz

Húszéves jubileumát ünnepli idén a Lengyel Filmtavasz, amely ez alkalomból különösen gazdag programmal, a közelmúlt legjobb, legsikeresebb lengyel filmjeivel várja a közönséget április 24. és 30. között a hagyományos budapesti helyszínen, a Művész moziban. Continue reading “Különösen gazdag választékkal mutatkozik be a XX. Lengyel Filmtavasz” »

Artmozik Éjszakája négy helyszínen

Idén már négy helyszínen, a Toldi, a Művész és a Puskin mellett a felújított Tabán moziban is várják a filmek szerelmeseit május 16-ról 17-re virradóra a 3. Artmozik Éjszakáján, amelyen az idei cannes-i filmfesztivál nyitófilmjét premier előtt láthatja a közönség. Continue reading “Artmozik Éjszakája négy helyszínen” »

Portugál Filmnapok a Művész moziban

portugal_filmnapok_2013Öt kortárs portugál filmet láthat a közönség december 10. és 14. között a budapesti Művész moziban a Portugál Filmnapokon. A válogatásban a portugál mozi nagymesterei – mint Joao Botelho – mellett feltűnnek új mesterek és fiatal tehetségek is: Joao Pedro Rodrigues, Vicente Alves do Ó, Joao Nuno Pinto, valamint az Európa-szerte ismert Miguel Gomes.

Continue reading “Portugál Filmnapok a Művész moziban” »

Tangó, sushi és fesztiváldíjas alkotások a Mozinet Filmnapokon

mnm_filmnapok2013_-2Tangó, sushi és fesztiváldíjas filmek várják a pénteken kezdődő Mozinet Filmnapok közönségét a Művész moziban. Continue reading “Tangó, sushi és fesztiváldíjas alkotások a Mozinet Filmnapokon” »

Országossá nőtt a Mozinet-Művész Filmnapok

mozinet-muvesz-filmnapok_2013A budapesti Művész mozin kívül idén kilenc vidéki város artmozijában is láthatja majd a közönség a Mozinet-Művész Filmnapok vetítéseit július 19. és 21. között. A filmszínházak műsorán már nem szereplő fesztiválkedvencek mellett ebben az évben is lesz premier előtti vetítés – közölték a szervezők. Continue reading “Országossá nőtt a Mozinet-Művész Filmnapok” »

A meztelen férfi a Művész moziban

ameztelenférfi_művészmoziPremier előtti filmvetítések, a Frenák társulat előadása, a Láncszemek című színdarab és kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek a Ludwig Múzeumban nemrég megnyílt, Meztelen férfi című kiállításhoz kapcsolódó programon, amelyet azonos címmel szombattól péntekig rendeznek meg a budapesti Művész Moziban. Continue reading “A meztelen férfi a Művész moziban” »

1 2