No pain no game: a játékösztön nyomában a Lumú új kiállítása

Fájdalmas videojátékon, énekre mozgó golyóroboton és egyéb, játékként kipróbálható installációkon keresztül kutatja a játékösztön mibenlétét a /////////fur//// néven alkotó német médiaművész-páros, Volker Morawe és Tilman Reiff no pain no game című kiállítása, amely péntektől látható a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú). Continue reading “No pain no game: a játékösztön nyomában a Lumú új kiállítása” »

Múzeumok éjszakája: a hétvégén zár a Lumú Reigl-kiállítása

Az aktuális Hantai- és Reigl-kiállításokhoz kapcsolódó, színes programmal várja látogatóit a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) a Múzeumok éjszakáján, szombaton. Continue reading “Múzeumok éjszakája: a hétvégén zár a Lumú Reigl-kiállítása” »

Multimediális kiállítás a beatmozgalomról a Lumúban

Carl_Solomon,_Patti_Smith,_Allen_Ginsberg_and_William_S._BurroughsFilm- és hangfelvételeken, fotókon, kéziratokon, számos eddig soha nem látható dokumentumon keresztül idézi fel Ginsberg, Kerouac, Burroughs és társaik alakját, a beat mozgalom történetét a Beat-nemzedék – Allen Ginsberg című kiállítás, amely szombattól látható a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú). Continue reading “Multimediális kiállítás a beatmozgalomról a Lumúban” »

This Must Be The Place: Pieter Hugo kiállítása a Lumúban

pieter_hugoFekete-Afrika átalakuló és ellentmondásoktól sem mentes társadalmait mutatja be egyéni nézőpontból Pieter Hugo This Must Be The Place című kiállítása, amely péntektől látogatható a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú). Continue reading “This Must Be The Place: Pieter Hugo kiállítása a Lumúban” »