Február végén a Művészetek Palotájában zárul a Lajkó Félix maraton

Február 27-én és 28-án zárul Lajkó Félix maratoni koncertsorozata a Művészetek Palotájában, ahol a hegedűvirtuóz két nap alatt három koncertet ad muzsikusbarátaival. Continue reading “Február végén a Művészetek Palotájában zárul a Lajkó Félix maraton” »

Szilveszterig tartó programkínálat a gödöllői kastélyban

A királyi karácsonyok hangulatát idézik az ünnepi díszbe öltözött gödöllői kastély szilveszterig tartó programjai. Ezen a hétvégén egyebek mellett betlehemi játékokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket, akik Erzsébet királyné hasonmásával is találkozhatnak. Continue reading “Szilveszterig tartó programkínálat a gödöllői kastélyban” »

Mátrai Művészeti Napok: Lajkó Félix, Palya Bea, Muzsikás

Erdei helyszíneken tartott komoly- és népzenei koncertekkel, gyerekprogramokkal és más kulturális-környezettudatossági rendezvényekkel várja vendégeit június 28. és július 6. között a Mátrai Művészeti Napok programsorozata. Continue reading “Mátrai Művészeti Napok: Lajkó Félix, Palya Bea, Muzsikás” »

A Dohnányi Zenekarral lép fel Lajkó Félix

A Budafoki Dohnányi Zenekarral ad szimfonikus-improvizatív koncertet Lajkó Félix hegedűvirtuóz július 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Continue reading “A Dohnányi Zenekarral lép fel Lajkó Félix” »

A héten újra Beethoven Budán

Május 7. és 11. között ismét megrendezik a Beethoven Budán elnevezésű komolyzenei koncertsorozatot, amelyen fellép mások mellett a holland Van Swieten Society kamarazenekar, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus, valamint a Balázs János-Lajkó Félix duó. Continue reading “A héten újra Beethoven Budán” »

Soproni Tavaszi Napok: Vásáry Tamás estje a fesztivál egyik kiemelt eseménye

Március 8-án kezdődnek a Soproni Tavaszi Napok programjai. A közel egy hónapon át tartó kulturális fesztivál egyik kiemelt eseménye a Kossuth-díjas zeneszerző és karmester, Vásáry Tamás estje lesz március 16-án – közölte a rendezvényeket szervező intézmény, a Pro Kultúra Sopron. Continue reading “Soproni Tavaszi Napok: Vásáry Tamás estje a fesztivál egyik kiemelt eseménye” »

Lajkó Félix Balatonfüreden augusztus 20-án

Öntörvényű, virtuóz és átszellemült. Kultikus figura és antisztár, aki szinte eggyé válik a hegedűjével a színpadon. Zenéje magával ragadó, elemi erejű – senki más nem játszik így hegedűn. Lajkó Félix és zenekara ad augusztus 20-án, este tíz órakor koncertet a tűzijáték után a Balaton parton. Continue reading “Lajkó Félix Balatonfüreden augusztus 20-án” »

Léda nem nagyon szereti, ha Lajkó Félix sokat gyakorol…

lajkó_félixA vaj­dasági To­polyán szüle­tett Lajkó Félix nem elköte­le­zett­je sem­mi­nek, így a stúdiónak sem. Zenei anya­ga­it szo­kat­lan he­lye­ken rögzíti: a pa­li­csi erdőben, a mezőn, vagy csónak­ban himbálózva. Azt mond­ja, a da­lo­kat ugyanúgy fel lehet venni természeti környe­zet­ben, mint ahogy fil­met is lehet a sza­bad­ban for­gat­ni. Ez utóbbiról is van némi ta­pasz­ta­la­ta, hi­szen a róla készült do­ku­men­tum­fil­me­ken kívül a Delta című film fősze­repét is ő játszot­ta. Pályát azon­ban nem módosít, mert mint mond­ta, a hegedű nélküli film­sze­rep nem neki való. A zenész fellépett a Bu­da­fo­ki Dohnányi Ernő Szim­fo­ni­kus Ze­ne­kar kerületi kon­certjén, de vendége lesz a Kárpát-me­den­cei Borászok és Zenészek 8. Találkozójának is, június elsején fél nyolc­kor lép fel a Rozári­um­ban. Continue reading “Léda nem nagyon szereti, ha Lajkó Félix sokat gyakorol…” »