Hét világpremier a Karlovy Varyban tartandó filmfesztivál programján

Hét film világpremierét, öt alkotásnak pedig a nemzetközi bemutatóját tartják az idei, 49. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. A programban három magyar alkotás szerepel: Pálfi György Szabadesés című filmje a Kristály Glóbuszért indul, Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmjei pedig a Nyugattól Keletre versenyprogramban mutatkoznak be. Continue reading “Hét világpremier a Karlovy Varyban tartandó filmfesztivál programján” »

Szász János filmje nyerte a fődíjat a Karlovy Vary-i fesztiválon

karlovyvarySzász János A nagy füzet című alkotása nyerte szombaton a fődíjat, a Kristály Glóbuszt a Karlovy Varyban rendezett nemzetközi filmfesztiválon. Continue reading “Szász János filmje nyerte a fődíjat a Karlovy Vary-i fesztiválon” »

Mintegy 230 film szerepel a 48. nemzetközi filmfesztivál programjában Karlovy Varyban

karlovyvaryMintegy 230 filmet – köztük magyar alkotásokat is – láthatnak az érdeklődők a 48. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. Continue reading “Mintegy 230 film szerepel a 48. nemzetközi filmfesztivál programjában Karlovy Varyban” »

Magyar film is ringbe száll a Kristály Glóbuszért Karlovy Varyban

karlovyvarySzász János nemzetközi szereplőgárdát felvonultató A nagy füzet című alkotása is meghívást kapott Karlovy Varyba, a június 28-án kezdődő 48. nemzetközi filmfesztiválra, amely a közép-európai régió legnagyobb és egyetlen A-kategóriás filmszemléje. Continue reading “Magyar film is ringbe száll a Kristály Glóbuszért Karlovy Varyban” »