Őstagokkal lép fel az URH és az Európa Kiadó a Gödörben

Két koncert lesz egyben január 2-án a Gödör Klubban: őstagokkal lép fel az URH ÉS az Európa Kiadó, hazajön Ausztráliából Kiss Llászló is. Mellette Salamon András, Somoskői Lajos is játszik. Velük zenél és énekel Kamondy Ágnes, Víg Mihály,  Magyar Péter, Másik János, Keszei Krisztián, vendégek Hámori Gabriella, Bánfalvi Eszter és Kamarás Iván.
Continue reading “Őstagokkal lép fel az URH és az Európa Kiadó a Gödörben” »

Kiadások(k) az Európa Kiadóval és Karafiáth Orsolyával

Európa Kiadó

A Művészetek Palotája Bábel-estjén a különféle művészeti ágak előadói olyan revüt alkotnak, amely – egy tematikai vezérfonal mentén – feloldja a határokat a kanonizált és az alternatív kultúra, a “magas” és a populáris művészet között. Zene és tánc, irodalom és film, hagyomány és kísérlet – beleférhet bármi, hiszen csak az számít, hogy a végén garantált legyen a katarzis. Continue reading “Kiadások(k) az Európa Kiadóval és Karafiáth Orsolyával” »

Európa Kiadó a Millenáris Teátrumban

A Millenáris Teátrumban adott – szokásához híven – fergeteges koncertet az Európa Kiadó 2015. február 20-án. A Menyhárt Jenő (ének, gitár), Másik János (ének, billentyűs és ütős hangszerek), Kirschner Péter (ének, gitár), Darvas Bence (ének, billentyűs és ütős hangszerek, hegedű, trombita), Fülöp Bence (basszusgitár) és Gyenge Lajos (dob) felállású zenekar vendége volt ezen az estén Krasznai Tünde és Müller Péter Sziámi, valamint bemutatkozott két szám erejéig az új basszusgitárosuk is – a nevét hamarosan kiderítjük… Annál is inkább, mert a fiatal zenészek méltó társaik a nagy “öregeknek”, a Menyhárt-Másik-Kirschner triónak. (Fotók: Kalydy Dóra)

 

[AFG_gallery id=’32’]

Európa Kiadó a Millenáris parkban

Európa Kiadó

Hosszú idő után először tart koncertet Budapesten az Európa Kiadó. A csaknem három és fél évtizede létező, kultikus zenekar február 20-án a Millenáris parkban játszik. Continue reading “Európa Kiadó a Millenáris parkban” »

Európa Kiadó-koncertek decemberben

Európa Kiadó

A hosszú idő után, 2013 júniusában új albummal (Annak is kell) jelentkezett zenekar decemberben több koncertet is ad vidéki nagyvárosokban. Continue reading “Európa Kiadó-koncertek decemberben” »

Menyhárt Jenő és Víg Mihály a Pagonyban

[AFG_gallery id=’16’]

Dalok a Balatontól az Európa Kiadóig, érintve a Trabantot, Baksát, egyebeket. Két jelentős kortárs muzsikus poétánk közös zenélése a Pagonyban 2014. szeptember 27-én. (Fotók: Kalydy Dóra és Takács Zsolt)

Menyhárt Jenő és Víg Mihály holnap a Pagonyban

Dalok a Balatontól az Európa Kiadóig, érintve a Trabantot, Baksát, egyebeket. Két jelentős kortárs muzsikus poétánk közös zenélése a Pagonyban.

Augusztus 19., Kobuci Kert: Európa Kiadó, Balaton, Nyeső Mari

Közel egy év után újra Budapesten játszik az Európa Kiadó, ráadásul ezen az estén, hosszú idő után, ismét a Balaton zenekarral lépnek színpadra. A hosszú idő valóban hosszú időt jelent: 1986-ban es 1987-ben, a Zichy kastélyban is a Balaton játszott az EK előtt. Vendég: Nyeső Mari, a kiváló dalszerző, gitáros énekesnő! Continue reading “Augusztus 19., Kobuci Kert: Európa Kiadó, Balaton, Nyeső Mari” »

Európa Kiadó: dupla koncert az A38 hajón és lemezmegjelenés

ekA legutóbbi után húsz évvel, a tervezett dátumhoz képest három hónappal később elkészült az Európa Kiadó új stúdióalbuma. Az underground csapat dupla koncerten, pénteken és szombaton mutatja be az Annak is kell című lemezt a fővárosi A38 hajón. Continue reading “Európa Kiadó: dupla koncert az A38 hajón és lemezmegjelenés” »

Húsz év után új lemezzel jelentkezik az Európa Kiadó – pénteken a VilágVelején

európakiadóHúsz év elteltével, Annak is kell címmel készített ismét lemezt a nyolcvanas évek kultikus underground zenekara, az Európa Kiadó, amely pénteken a Millenárison a Világveleje Fesztivál keretében mutatja be a friss szerzeményeket. Continue reading “Húsz év után új lemezzel jelentkezik az Európa Kiadó – pénteken a VilágVelején” »

1 2