Február 7-én egész nap Stravinsky szól a Müpában

Február 7-én, jövő szombaton rendezik meg a Művészetek Palotájában a Stravinsky-maratont, amelyen az ország vezető szimfonikus és kamarazenekaraival olyan szólisták és karmesterek lépnek színpadra, mint Jandó Jenő, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, Fischer Iván és Kovács János. Alföldi Róbert rendezőként, Bozsik Yvette koreográfusként működik közre az egész napos minifesztiválon. Continue reading “Február 7-én egész nap Stravinsky szól a Müpában” »

A német kultúrát mutatja be az idei Bridging Europe – Európai Hidak fesztivál

A német kultúra áll a szeptember 10. és 16. között tartandó Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztivál középpontjában. Continue reading “A német kultúrát mutatja be az idei Bridging Europe – Európai Hidak fesztivál” »

Múzeumok éjszakája: a Fesztiválzenekar “lépcsőzenéje” nyitja a programot

A Budapesti Fesztiválzenekar “lépcsőzenéje” – a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén adott ingyenes meglepetéskoncertje – nyitja meg szombaton kora este a Múzeumok éjszakája programsorozatát. Continue reading “Múzeumok éjszakája: a Fesztiválzenekar “lépcsőzenéje” nyitja a programot” »

Mozart- és Bizet-Scsedrin-darab a Fesztiválzenekar ajándékkoncertjén

bfzMozart K 199-es G-dúr szimfóniáját és Scsedrin Bizet operájából készült Carmen szvitjét adja elő Takács-Nagy Gábor vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar a megnagyobbított és modernizált Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a főváros hagyományos június 19-i ajándékkoncertjén – közölte a Szabad Tér Színház. Continue reading “Mozart- és Bizet-Scsedrin-darab a Fesztiválzenekar ajándékkoncertjén” »

BFZ: Európai hidak címmel új fesztivált rendeznek

30-270x223Európai hidak címmel új, több műfajú fesztivállal indítja a 2013/14-es hangversenyévadot a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ). A szeptember 11. és 19. között tartandó események középpontjában a cseh zenekultúra áll, hangsúlyosan Antonín Dvorák munkássága. Continue reading “BFZ: Európai hidak címmel új fesztivált rendeznek” »