Pénteken kezdődik a grafeneggi komolyzenei fesztivál Ausztriában

Pénteken kezdődik a Grafeneggi Fesztivál Alsó-Ausztriában, a három héten át tartó rendezvényen, amely Európa egyik legjelentősebb komolyzenei fesztiválja, többek közt fellép a Bostoni Szimfonikus Zenekar Andris Nelsons és a Berlini Filharmonikusok Sir Simon Rattle vezényletével. Continue reading “Pénteken kezdődik a grafeneggi komolyzenei fesztivál Ausztriában” »

Egész évben Lisztet ünneplik a 10. doborjáni Liszt-fesztiválon

Jubileumi, tizedik évéhez érkezett a Doborjánban (német nevén Raidingban) évente megrendezett Liszt-fesztivál. A komponista szülőháza mellé épített modern hangversenyteremben idén a mester valamennyi zenekarra és zongorára írt darabját előadják. Continue reading “Egész évben Lisztet ünneplik a 10. doborjáni Liszt-fesztiválon” »

Múzeumok hosszú hétvégéje Linzben

A linzi múzeumok hosszú hétvégéjét idén március 19. és 22. között szervezik, a Museum total elnevezésű programon egy jeggyel kilenc múzeumot járhatnak be négy nap alatt az érdeklődők. Continue reading “Múzeumok hosszú hétvégéje Linzben” »

A varázsfuvolával nyílik meg a Bregenzi Fesztivál

bregenzHárom monumentális sárkánykutya fogja közre a Bodeni-tó vizén lebegő óriás teknőst, amelynek páncélja a Bregenzi Fesztivált szerdán megnyitó premier, A varázsfuvola színpada. Continue reading “A varázsfuvolával nyílik meg a Bregenzi Fesztivál” »

Kiállítják Bécsben Ferenc Ferdinánd véres ingét

FranzshirtRövid időre kiállítják egy bécsi múzeumban azt az inget, amelyet Ferenc Ferdinánd trónörökös az életét kioltó 1914-es szarajevói merénylet idején viselt. Continue reading “Kiállítják Bécsben Ferenc Ferdinánd véres ingét” »

Holdkőzeteket állítanak ki egy bécsi múzeumban

moonA Holdról származó kőzetmintákat adott át a bécsi Természettudományi Múzeumnak Charles Bolden, az Egyesült Államok űrkutatási hivatalának (NASA) vezetője. Continue reading “Holdkőzeteket állítanak ki egy bécsi múzeumban” »

Kezdődik a nickelsdorfi Nova Rock fesztivál

novarock1Ausztriába is visszatért a nyár a hét utolsó napjaira, így ragyogó napsütés mellett kezdődik meg pénteken a háromnapos Nova Rock fesztivál Miklóshalmán (Nickelsdorf), nem messze az osztrák-magyar határtól. Continue reading “Kezdődik a nickelsdorfi Nova Rock fesztivál” »

Tengerentúli együttesek és a Kelemen-kvartett az Esterházy Vonósnégyes Fesztiválon

esterhazy_kismartonTengerentúli együttesek és a Kelemen-kvartett koncertjeivel várja a komolyzene kedvelőit csütörtöktől vasárnapig az Esterházy Vonósnégyes Fesztivál az ausztriai Kismartonban. Continue reading “Tengerentúli együttesek és a Kelemen-kvartett az Esterházy Vonósnégyes Fesztiválon” »