Pagony fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Interaktív könyvbemutatók, színházi előadás, koncert, táncház és kedvezményes könyvvásár is várja az érdeklődőket az első, egész napos PagonyFeszten szombaton a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

A Budapesti Bábszínház interaktív előadása Hajnali csillag peremén címmel 4 éves kortól várja a közönséget. Bemutatják Bartos Erika Bogyó és Babóca rajzol című kötetét, az Iskolások kézikönyvét Finy Petra és Pásztohy Panka közreműködésével, valamint Pungor András Angyalandi – Kárókaresz című mesekönyvét Kulka János mesélésével és Darvas Kristóf zongorakíséretével – közölte a Pozsonyi Pagony könyvkiadó.

A tavaly júniusban nyílt Weöres Sándor-kiállítást a múzeum munkatársainak vezetésével tekinthetik meg a gyerekek, az Eszter-lánc mesezenekar koncertet ad, Tarján Veronika és Mogyoró Kornél pedig táncházat tart.

A Lotz teremben kreatív foglalkozások lesznek a kötetek szerzői, illusztrátorai – Vrábel Kriszta, Kőszeghy Csilla, Soós Dóri, Parádi Orsi és Takács Mari – segítségével. Az érdeklődők sütinyalókákat, nyakláncot, kitűzőt és bábot készíthetnek, kavicsokat festhetnek, tervezhetnek kártyát, kincset kereshetnek, gyurmából állatfigurákat formázhatnak, emellett pedig ízelítőt kapnak a Végtelen Spagetti, a Gyurmatitkok 2., a Szökjünk meg az óriásoktól, a Mesekavics, a Bumburi és a születésnap című könyvekből is. Az olvasó és játszó kuckóban logikai játékokat, társasokat próbálhatnak ki a gyerekek a Gém Klub jóvoltából.

A PagonyFeszt elsődleges célja, hogy a közönség találkozhasson a jól ismert gyerekkönyvek szerzőivel és illusztrátoraival, s ezáltal közelebb kerülhessen a kortárs magyar gyerekirodalomhoz. A részletes program a www.pagony.hu/programok oldalon található. (MTI)