Örökbefogadott állatok napja a Városligetben

orokbefogadottKutyás reggeli torna, állatbemutatók, keverékkutya-szépségverseny, kutyakozmetika és számos ismeretterjesztő előadás várja az állatbarátokat az első Örökbefogadott állatok napján vasárnap 9-19 óra között Budapesten a Városligetben.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálata a Petőfi Csarnok melletti füves területen rendezi meg a programot. Az esemény György István, Budapest főpolgármester-helyettesének megnyitóbeszédével kezdődik, majd kutyás reggeli torna következik.

Délelőtt a színpadon beszélgetés lesz az örökbefogadásról és a felelős állattartásról, majd a Cerberos Kutyaiskola bemutatóit tekintheti meg a közönség. Délután két órától keverékkutya-szépségverseny veszi kezdetét.

A programokon kívül egész nap lesz mikrochip-ellenőrzés, ingyenes kutyakozmetika, állategészségügyi és állatorvosi tanácsadás, ivartalanítási kampány, valamint ajándékokért cserébe állattartási tesztet is kitölthetnek a helyszínre érkezők.

Emellett lesz terápiás kutyasimogató, szó lesz az illegális állatkereskedelemről, és bemutatkozik többek között az Állatvédőrség, a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány, a Macskamentők Alapítvány, a fogyatékkal élők és az állat kapcsolatát mutatja be a Segítő Angyalok Állat és Természetvédő Egyesület, a Vigyél haza! Alapítványnál pedig a mobil kutyakereső programmal lehet jobban megismerkedni. (MTI)