Omega Oratórium Siófokon

A rockzene hevülete talán a 70-es években volt a legerősebb, nem véletlenül esik erre az időszakra az Omega legfényesebb korszaka is. Saját dalok újraértelmezése akkor lehet sikeres, ha valami újat ad, többet, mást, mint az eredeti – ilyen a Siófokon bemutatásra kerülő Omega Oratórium.

Az Omega Oratórium dalai nem erre az alkalomra születtek, hanem szemelvények az életműből. A legkorábbi dal 1970-es, a legkésőbbi 2006-os szerzemény. A dalok egységes hangszerelésével, klasszikus zenei formákba öntésével az Omega együttes által létrehozott életmű újabb zenei dimenzi-ókban él tovább, most először a Balaton Régió legnagyobb és legkorszerűbb szabadtéri színpadán, Siófokon.

Az Omega együttes életművéből kiválasztott dalokhoz biztos zenei alapo- kat és keretet nyújt Liszt Ferenc Les Preludes című szimfonikus költeménye. A hangszerelés révén a rockzene hagyományos- és a szimfonikus zenekar akusztikus hangszerei,  valamint a szóló- és kórusének az Omega klassziku- sokat egy transzcendens világba vezeti át.

Az Omega Oratórium produkció közreműködői:
Benkő László – billentyűs hangszerek, Debreczeni Ferenc – dob és ütőhangszerek, Gömöry Zsolt – billentyűs hangszerek, Kóbor János – ének és vokálok, Szekeres Tamás – gitárok, Szöllössy Kati – basszusgitár, Danubia Szimfonikus Zenekar és énekkar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük