Oldtimerek Hétvégéje és Kalandjárók Kiállítás a Vasúttörténeti Parkban

Az Oldtimerek Hétvégéjére valóságos vidámparkot varázsolnak a Vasúttörténeti Parkból. A két mozdony fűtőházban elegáns kiállítótermek lesznek berendezve, ahol gyönyörű oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva.

Az oldtimer járművekre jelmezbe öltözött hostessek és biztonsági őrök fognak vigyázni. A mozdony fűtőházak előterében veterán autók és traktorok lesznek elhelyezve, naponta változó összetételben. A park  1-es„mozdonyforgatójánál oldtimer gőzmozdonykiállítás, a 2-es „mozdonyforgatónál oldtimer vasútikocsi kiállítása lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni. Sőt! Egy igazi gőzmozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak, a kormos arcú masiniszta mellé. Az oldtimer gőzmozdony 3 napig fog nosztalgiavonatoztatni.

A rendezvény 100 000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága fog működni és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom! Öt szerelvénnyel fog működni a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok és a sínautó, lovak fogják húzni az „omnibusz”-t. Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyukasztja a jegyeket. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak majd és kipróbálhatják a vurstlit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gyerekek a vasútmodell kiállítást a MAVOE teremben és ingyenes arcfestést kaphatnak, a rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak.

A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes csokoládé-, pálinka-, sajt- és borkóstoltatáson vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján. Aki nem akar sorban állni, az jöjjön pénteken! A West csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat és a készségfejlesztő játékokat. A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, falusi lángos, vattacukor, népművészeti mézeskalács, kolbász, sajt, stb…

Az „Oldtimerek Hétvégéje kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg. Itt lesznek majd láthatók a legújabb személy autó modellek, motorok, quadok, kerékpárok, valamint túra felszerelések. Újdonság a „gasztronómia utca”, ahol kézműves magyar hús, sajt és biotermékeket, házi borokat és házi pálinkákat vásárolhatnak a látogatók. A Kalandjárók Kiállítás a park főbejáratánál lévő, 16 000 négyzetméter nagyságú Víztorony Park nevű parkosított területén lesz berendezve. A „Kalandjárók Kiállítás” az „Oldtimerek Hétvégéje” belépőjeggyel ingyenesen lesz látogatható! Akik csak a Kalandjárók Kiállítást szeretnék látogatni, azok számára 990Ft lesz a belépőjegy. Mindkét rendezvényterületen ingyenes programok sokasága várja a látogatót: arcfestés, mesefigurák, ismeretterjesztő foglalkozás, készségfejlesztő foglalkozás, gondolkodtató játékok, mászófal, kutyás bemutató, BMX Triál bemutató és állatsimogató, a felnőtteknek ütközés szimulátor, csokoládé kóstolás, pálinka kóstolás és bor kóstolás. Az állatsimogatóban különleges fehér csacsival, zebuval, törpe pónival, törpe kecskékkel, törpe malacokkal, nyuszikkal és kiskacsákkal barátkozhatnak a gyerekek. A Minifarm shetlandy pónijai is várják majd a lovagolni vágyó apróságokat kalandtúrára, a Víztorony Park területén. A felnőttek Magyarország legkomolyabb, civilek számára is elérhető helikopter szimulátorát is kipróbálhatják!

Oldtimerek Hétvégéje belépőjegyek:

Felnőtt jegy: 2990 Ft
Gyerek jegy: 1990 Ft (14 éves kor alatt) -3 éves kor alatt a belépés díjmentes.
Családi jegy: 8990 Ft (2 felnőtt és 2 gyerek – 14 év alatti)
Kerekesszékes jegy: 1500 Ft (a kísérő részére teljes árú jegy szükséges)

Kalandjárók Kiállítás belépőjegy:

Felnőtt vagy gyerek egységesen: 990 Ft (3 éves kor alatt ingyenes)