Négynapos fesztivál Újlipótvárosban

kultlipotvaros-2013Koncertekkel, könyvbemutatókkal, vezetett sétákkal és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő Kultlipótváros fesztiválon Újlipótvárosban.

A vasárnapig tartó eseménysorozat állandó programjaként népszerű színészek mondanak mesét gyerekeknek. A Vígszínháztól minden nap vezetett séta indul Lipóciába Róbert Péter történész vezetésével – közölték a szervezők.

A programsorozat négy napja alatt a Kino Caféban rendezik meg a II. Zsidó Filmfesztivált (ZSIFI), amelyen kilenc játékfilm, nyolc dokumentumfilm, tíz izraeli kisfilm és egy nyolc darabból álló, Garas Dezsőt megidéző retrospektív válogatás szerepel.

Csütörtökön és pénteken Pogány Judit várja a gyerekeket a Parksarok-Gyermek Kulturális Központban, szombaton Gubás Gabi zenés mesekoncertje Csigalétra címmel a Kino Caféban lesz hallható és látható.

Az Örkény Könyvesboltban csütörtökön mutatják be az ausztriai lichtenwörthi haláltáborban fogva tartott nők receptjeit tartalmazó Szakácskönyv a túlélésért című kötetet, amelyről Czingel Szilvia szerkesztő, Závada Pál író és Gyáni Gábor történész beszélget.

Pénteken Hidas Judit Hotel Havanna című novelláskötetét Forgách András író és Váradi Péter, a L’Harmattan Kiadó főszerkesztője mutatja be a Kazinczy utcai Kirakatban. Szombaton a Téli piknik Segal Viktorral című könyvet ismerhetik meg az érdeklődők a Budapest Jazz Clubban. Ugyanitt Mautner Zsófia gasztroblogger tart „ízelítőt” a látogatóknak.

Pénteken mások mellett Woody Allen Manhattan és Joel Coen A nagy Lebowski című filmjének részleteire Gájer Bálint, Lombos ElMarci és a Juhász Attila Jazz Quartett zenél a Budapest Jazz Clubban.

Raj Ráchel tortadíszítő workshopot tart vasárnap a Kabbala Cukrászdában. A Budapest Jazz Clubban lesz kóserétel-kóstoló is, majd Marcsa Attila szerkesztő-műsorvezető beszélget Fritz Zsuzsával, a Bálint Ház igazgatójával Játék az élet címmel, közreműködik Kerekes Viktória és Huzella Júlia színész – olvasható a tájékoztatóban. (MTI)