Múzeumok éjszakája: programok a herendi porcelánmúzeumban

herendKiállítás-megnyitóval, koncertekkel, stand-up comedyvel, testfestéssel, ezoterikus programokkal várják a látogatókat a Múzeumok éjszakáján a Herendi Porcelánmanufaktúrában, ahol a múzeum szombaton ingyen tekinthető meg.

A herendi manufaktúra díszudvarán Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertezik, majd Tompos Kátya és Hrutka Róbert műsora következik.

A dísztéren a Crazy Jam, Sebestyén Márta és zenekara, a Bíborszél zenekar, a Vastag fivérek, Tabáni István és Tóth Vera koncertezik.

A kávéházi koktélbárban szerelmi bájitalokat kevernek, jósnő és tarotkártyavető várja az ezotéria híveit, délután Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea ad operettműsort, negyed kilenctől pedig Hajdú Balázs és Szép Bence stand-up comedy estjén lehet derülni.

A múzeumban fél hatkor nyílik meg Bubutimár Éva keramikusművész Virágom, virágom – sárból gyúrt világom! című kiállítása; délután hattól este tízig ingyenes tárlatvezetések indulnak.

A mini manufaktúrát délután négytől este tizenegyig tekinthetik meg a csoportok, ugyanitt kézműves foglalkozásokat indítanak, lesz arc- és testfestés, valamint körömdíszítés is.

A parkolóban tizenegy órakor tüzet gyújtanak és tűzzsonglőrök lépnek fel. (MTI)