Művészetek Völgye: családias Palya-udvar

művészetek_völgyeAz eddiginél is jobban családbarát udvart szeretne kialakítani a pénteken megkezdődött Művészetek Völgyében Palya Bea.

„Anya lettem, és kezdem érezni, mi kell a nagyoknak és a kicsiknek ahhoz, hogy közösen és egyszerre tudják jól érezni magukat. Megvalósult egy gyereksarok az udvarunkon belül, Kolibri Kuckó a neve, a megvalósításban a fő érdem Lipták Orsié és a Családbarát város blog csapatáé.” Az udvarban sok-sok jó zene és jó szó, ismert és kevésbé ismert előadók lesznek – mondta az énekesnő.

Másodszor írtak ki zenei pályázatot, a kétszáz beérkező pályázó közül tizenkettőnek tudnak fellépési lehetőséget adni: „ez a mi kis tehetségkutatónk, a magunk szájíze szerint, a magunk szájíze pedig takar személyességet, finom, különleges zenei nyelvet, és a saját magukat megéneklő dalszerzők kedvelését” – fogalmazott.

Palya Bea hangoztatta, hogy meghívott vendégei közül nagyon kíváncsi Guessous Majda Mária koncertjére, aki a magyar és keleti népzenék mezején sétálgat, Csemer Boglárka Boggie koncertjére, ami finom, franciás hangulatot hoz majd, valamint a Monamo koncertjére. „Azt beszéltük Szirtes Edina Mókussal, hogy improvizálunk egyet közösen” – jegyezte meg.

Az udvarban a szervezők szándéka szerint sok lesz a nőies téma.

„Én nagyon kíváncsi vagyok a nőkre, és arra, hogy bennem mit hoz létre az alkotásuk. Az utóbbi időben várandós voltam, szültem, anya lettem, és a női létnek ebben az új, izgalmas szakaszában is igénylem – és meg is kapom – a nők támogatását, barátságát, cinkosságát. Én is ezt szeretném adni nekik. Ezért hívok meg sok énekesnőt, dalszerzőt, írónőt, legyenek jelen a női témák, erősítsük és élvezzük egymást – fejtegette.

Palya Bea elmondta: készül egy új, nőies dalokat tartalmazó anyaga. „A tavalyi Altatok album készítésekor megéltem, milyen erővel burjánoznak elő belőlem a szavak és dallamok, ez a burjánzás folytatódik. Mesélek a dalokban a szülés állatiasságáról, az ezerarcú nőkről és ezer szerepükről, az abortusz fájdalmáról, az anyaság kezdetén elillanó női önbizalomról, egybehívom a női ősöket, felteszem a kérdést, hogy lehet-e ölelkezni, ha közénk bújik a gyerek, meg hogy miért a gyerekezés az igazi rock ‘n’ roll.” (MTI)