Minden borvidék ott lesz a Gellért Márton-napi borfesztiválján

marton_napi_borfesztival gellertMagyarország összes borvidékének vezető borászatai mutatkoznak be a Márton-napi Borfesztiválon november 8. és 10. között a budapesti Gellért Szállóban, ahol számos egyéb gasztronómiai, kulturális és gyermekprogram is várja a látogatókat.

A Gellért Hotel összes termével egybenyitott fürdőcsarnokában olyan pincészetek és termelők kínálják a boraikat, mint a tokaji Balassa István, a villányi Bock Pince, a felvidéki Bott Frigyes, a Csobánci Bormanufaktúra, az Etyeki Kúria, az egri Gál Tibor Pincészet, a tokaji Gizella Pince, a káli-medencei Liszkay Pincészet, a tokaji Oremus Szőlőbirtok, az egri St. Andrea Szőlőbirtok, a Tokaj Nobilis vagy a badacsonyi Villa Tolnay, de több pálinkaház párlatai is kóstolhatók lesznek – közölték a szervezők.

A borfesztivál idei szakmai programjait a Borjour szervezi, az érdeklődők így ingyenes regisztráció után Megyeri Sára és Nagy Sebestyén mesterkurzusain ismerkedhetnek meg a borok világával.

A gasztro kiállítók kóstolóján és a Gellért gasztrostandján bőségesen lehet falatozni a fesztivál pénteki és szombati napján. A kiállítók között ott lesz többek között Árpás László sonkamester prémium kategóriás termékeivel és Raj Ráchel tortatervező is nevezetes flódnijával.  A kínálatban lesz mangalica, liba, szürkemarha és szarvaskolbász, libatepertős és ínycsiklandozó kemencés kenyérlángos, különleges kézműves csokoládék, fenséges császármorzsa, érlelt és friss kézműves sajtok, és Erdély különleges házias ízei is megjelennek. Héjja László, a Gellért vezető séfje csapatával Európa Márton napi specialitásaival kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat. A gasztro falatok és Márton napi finomságok készpénz ellenében már 200 Ft-tól kaphatók a borfesztivál alatt.

Esténként a Gellért Fürdő videodiszkóval és koncertek sorával várja a vendégeket. A közönségcsalogató események között a hazai pop-élet olyan együttesei lépnek fel, akik garantálják a fergeteges fesztiváli hangulatot. Pénteken fellép a Budapest Bár zenekar és Kistehén Tánczenekar. Szombaton fellép a Kerekes Band Waszlavik Gazember Lászlóval és az Intim Torna Illegál.

Négy nemzet Borvacsorája elnevezéssel a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek séfjei közösen alkotnak négyfogásos menüt, amelyhez magyar, francia, spanyol és olasz borokat társítanak.

A rendezvény részletes programja és jegyárai a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatók meg.

borfesztivalgellert / fesztikorkep / mti