Minden a hajról szól a szennai skanzenben a hétvégén

szennai_skanzenMinden a hajról szól a szennai skanzenben július utolsó hétvégéjén. A természet formavilágát és kellékeit alapul vevő „Land – Art” kortárs művészeti irányzat képviselői mutatkoznak be július 27-én és 28-án, akik egy érdekes és merész megközelítésből egy mezei óriás hajfonatot fognak elkészíteni.

Kelemen Dániel, a skanzen PR menedzsere közölte, hogy a látogatók már hét közben nyomon követhetik a fonatok elkészítését, melyek alapanyagául csakis természetes anyagok szolgálnak, sőt akár maguk is készíthetnek frizurát a szőlőhegyről legördülő copfokból.

Az installáció mellett még számos tevékenységgel várják a kicsiket és nagyokat, így egyebek mellett a fiatal lányok megalkothatják saját pántlikájukat a somogyi hímzésvilág motívumaiból, bemutatják, hogyan készíthetnek otthon, természetes anyagokból sampont, és bevezetnek mindenkit a szennai kontykészítés rejtelmeibe, de bárki megtanulhat fonni is, és ellesheti a somogyi gazdasszonyok frizurakészítésének fortélyait.

A hétvégi program egyik látványossága az óriás hajfonat készítése lesz a skanzenbeli domboldalon. A somogyszobi portán biosampon készítéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a csökölyi portán pedig a különböző hajfonatok készítését sajátíthatják el, és itt mutatják be a szennai konty készítését is. Hajba való pántlikát a rinyakovácsi portán, mágikus erővel bíró szütyőt pedig a nagykorpádi lakóházban készíthetnek a lányok. (MTI)