Miért érdemes SEO szakembert megbízni a közösségi média kampánnyal?

social media kampány

A közösségi média rendkívül nagy erővel rendelkezik. A megfelelő használata kiválóan alkalmas potenciális ügyfelek megszerzésére, és az eladások növelésére. Összegyűjtöttünk pár hatékony módszert a tartalom létrehozásával kapcsolatban, amelyek bármely közösségi platformon eredményesek.

Tartalommarketing a közösségi csatornákon

Egy sikeres közösségi média kampány feltétele, hogy a bejegyzések, tartalmak felkeltsék a közönség érdeklődését. A tartalomoptimalizálás a közösségi média marketingben azt jelenti, hogy figyelmet kell fordítani a különböző tartalomtípusokra, a bejegyzések hangnemére, stílusára, valamint az üzenetküldés módjára is. Meg kell érteni, hogy hogyan kell a különböző célközönséget megcélozni a számukra legmegfelelőbb platformon, majd a tartalmat a megfelelő időben eljuttatni.

Hatékony módszerek a tartalom létrehozásával kapcsolatban

Rövid videók létrehozása

Az emberek igen kedvelik a videós tartalmakat. Azok a marketingesek, akik a hirdetési kampányukban videót használnak évente akár 60 százalékkal több leadet szereznek – mint azok, akik nem használnak. A különböző közösségi csatornák élő videózási lehetőséggel rendelkeznek, és ezek a rövid videók nemcsak gyorsan elkészíthetők, de hasznos a követők bevonására, és videóval kapcsolatos mutatók elemzésére.

A társadalmi felelősségvállalás szerepe

A trend az, hogy a fogyasztók egyre inkább olyan márkákat keresnek, amelyek társadalmi kérdésekben is állást foglalnak, ezzel is mutatva, hogy a kulcsfontosságú értékekkel (például társadalmi felelősségvállalás) törődnek. Ha egy cég állást foglal az embereket foglalkoztató kérdésekben, az jelentősen növeli a márka népszerűségét, és számos más előnnyel járhat. A kutatások szerint világszerte négy kérdéscsoport van, amelyekben az emberek a márkák nézőpontjára kíváncsiak – oktatás, környezetvédelem, szegénység, és az emberi jogok. Viszont az emberek számára rendkívül fontos a bizalom, és az átláthatóság: ha azt tapasztalják, hogy az álláspont csak a követők megszerzésére irányul, akkor azzal a cég kockáztathatja a hírnevének elvesztését és tönkre teheti vele az addig elért eredményeket.

Interaktív közösségi tartalom létrehozása

Egy tartalom minél több like-ot, megosztást, és bejegyzést ér el, annál értékesebbnek tűnik. Olyan megosztható tartalmakat kell gyártani, amely bevonódásra készteti a felhasználókat, javítja a rangsorolást, és a márkahűséget ösztönzi.

Felhasználó által generált tartalom

Igen hasznos tartalomoptimalizálási módszer a más felhasználók által készített tartalom (fénykép, vidó, mém, stb.) alkalmazása. Egyrészt egyedi tartalmat biztosít, csökkentve azt az időt, amelyet a saját egyedi tartalom elkészítése igényelne. Másrészt segít népszerűsíteni a márkát, miközben az készítőjének figyelmét, valamint annak követőinek figyelmét és leköti.

A közösségi bejegyzések kezelése

A közösségi média manapság egy ügyfélszolgálati csatornaként is felfogható. A felhasználók különféle bejegyzésekkel való megszólítása sikeres stratégia, ezért fontos, hogy a potenciális ügyfelekkel kommunikáljunk, és megoldást kínáljunk a kérdéseikre, problémáikra.

Az elért eredmények jó célra való használata

A mai világban a hitelesség kulcsfontosságú, és ez a közösségi médiára is igaz! Érdemes egy olyan kérdésről vitát kezdeményezni, amely a márkához közel áll. Indítsunk jótékonysági kampányt, vagy kapcsolódjunk be már sikeres kampányokba, gyűjtsünk adományokat, amely pozitív hatással lehet például nélkülöző társadalmi csoportra, és ösztönözzük erre a követőinket is. Számos jó példa van hazánkban is, például a cipősdoboz ajándékgyűjtés, vagy az egy táska adomány.

Konklúzió

A sikeres közösségi média-stratégia helyes használata csak tanulás és tapasztalás útján jöhet létre, amelyre leginkább egy jó SEO szakember a garancia. Egy cég sok pénzt, és időt spórolhat meg, ha a megfelelő tartalom elkészítéséhez, és a tartalom optimalizálására professzionális SEO ügynökséget, mint a seo-expert.hu vesz igénybe.