Márton-napi hagyományőrző ünnep a Múzeumkertben

mnapLibazsírban sült lángost, töltött libanyakat, több mint százféleképpen elkészített libamájat, libaburgert és tökös-libás-muffint is kóstolhatnak a gasztronómiai ínyencségek között azok, akik november 15. és 17. között ellátogatnak a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében megrendezendő Márton-napi hungarikum ünnepre.

A libamájas-hagymalekváros rétes, libaleves, lúdpecsenye, ludaskása, egészben sült kemencés liba, köleses libamájhurka, libakolbász és libaszalámi mellett kulturális programok, és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket a rendezvényen – részletezték az esemény szervezői hétfőn a múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

A háromnapos hagyományőrző fesztiválon nemcsak kézműves libatermékek és magyar szalámik, de a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben magyar termelői italok is bemutatkoznak.

A gasztronómiai program mellett a Kultúra Főutcájának elnevezett területen színtársulatok előadásait, koncerteket és kézművesek portékáit lehet megtekinteni, valamint a helyszínen lesz a különleges és veterán autókat bemutató Álomautó Múzeum, valamint a Kultúrzsibi bolhapiac is, ahol antikvitásokra, régiségekre tehetnek szert a látogatók.

Gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal a fiatalabb korosztály tagjait várják, akik egyebek mellett őszi lampionokat készíthetnek, vagy szüleikkel együtt a múzeum összes állandó kiállítását is megtekinthetik, amely szombaton egész nap díjmentesen lesz látogatható.

A kiállítótér épületében Márton-napi hagyományokat felelevenítő előadásokat, valamint könnyű és komolyzenei koncerteket tartanak mind a három napon.

Részletes program az esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/martonnap) olvasható.     (MTI)