Lúdas Matyi-hasonmásverseny a Galiba gyermekfesztiválon

A virágkarnevál “kistestvéreként” idén is megrendezik a Galiba gyermekfesztivált Debrecenben.

2012-ben született az ötlet, hogy helyi óvodások, iskolások, tánccsoportok és civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva kóstolhassanak bele a karneváli felvonulásba. A Galiba programjaiba évről évre gyerekek ezrei kapcsolódnak be. Idén az augusztus 12-től 20-ig tartó fesztiválon mintegy száz program várja majd az érdeklődőket, főként a nagyerdei Békás-tó melletti Lurkó-ligetben.

Az idei Galiba újdonsága lesz a Lúdas Matyi-hasonmásverseny, a fesztivál neve is Fazekas Mihály Lúdas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára emlékeztet.

A Galiba gyermekfesztivál 6. évében megérett az idő arra, hogy Galiba liba mellett gazdáját, Lúdas Matyit még nagyobb figyelem illesse meg, ezért hasonmását három kategóriában keresik a fesztiválon: a Lurkó versenyre “pelyhedző bajusz nélküli kislegényeket”, a Suhanc bajnokságra “pelyhedző bajszú nagylegényeket”, míg a Szenior hasonmás versenyre “a bajszos korosztályból” várnak jelentkezőket, utóbbiak Lúdas Matyi elképzelt jövőbeli alakját formálják majd meg.

Az idei, augusztus 18-ai Galiba-felvonuláson több mint hatvan, gyerekek készítette, virágokkal díszített kiskocsi vonul majd fel, és a három legjobbnak ítélt Galiba-kiskocsi részt vesz az augusztus 20-ai virágkarneváli felvonuláson is.

Idén is megrendezik a nagysikerű babakocsis felvonulást, ezzel a legkisebbeket is bevonják a fesztiválba. Várhatóan 30-35 virágokkal díszített babakocsival vonulnak majd fel a szülők ebben a programban.

Bővebben: debreceniviragkarneval.hu

MTI

 

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.