Kürtőskalács fesztivál a Vajdahunyad várban

Saját készítésű, különleges ízesítésű kalácsok, koncertek és meglepetésprogramok is várják az érdeklődőket idén október 10. és 12. között a II. Kürtőskalács fesztiválon Budapesten, a Vajdahunyadvár előtti területen.

Az eseményen a közös sütés és a legjobb receptek elsajátítása mellett lehetőség lesz rekordokat dönteni, valamint Tóth Gabi, Takács Nikolas, Dér Heni, a Neoton Swing és az Indygo zenekar koncertjeit is meghallgatni.

A látogatók olyan extrém édességeket is megkóstolhatnak, mint a csokicseppes, gumimacis, kandírozott narancsos, mazsolás és a szezámmagos kalács, de a Kürtős krémes nevű édesség is kapható lesz.

A program egy jótékonysági akcióval is kiegészül: a „vitézek csapata” Bálint Gáspár és Bálint F. Gyula június 2. óta evez a Dunán a folyó forrásától indulva egészen a Duna-deltáig, hogy összegyűjtsék azt a csaknem ötszázezer forintot, amelyből egy defibrillátort vásárolhatnak a deltában található néhány településnek.

A gyűjtés március 12-én kezdődött a fesztivált is életre hívó Vitéz Kürtős műhelyében, ahol minden eladott kalács után 15 forintot tesznek félre az életmentő készülékre.

A kajakosok útjuk során több településen is kikötnek és a helybelieknek is sütnek kürtőskalácsot. A kajaktúra érdekessége, hogy bárki csatlakozhat hozzá akár kajakkal, akár biciklivel.

mti