Ismét több mint ezer résztvevőt várnak a budaörsi sportválasztó napra

borsA tavalyi debütálás után pénteken is több mint ezer résztvevőt várnak a II. őszi budaörsi sportválasztó napra, amelyen az érdeklődők – elsősorban gyerekek – kilenc sportágat próbálhatnak ki.

Az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy három helyszínen, az Árok utcai Szabadidő Parkban (asztalitenisz, cselgáncs, karate), a műfüves labdarúgópályán (labdarúgás, kézilabda, futsal) és a budaörsi tenisz centrumban (tenisz, atlétika, autó-motor) lesz lehetőség a sportágakkal való ismerkedésre.

A sportválasztó napot a Budaörsi Sport Club, a Budaörsi Kézilabda Club és az Aramis SE szervezi a helyi önkormányzat és a Decathlon támogatásával.

Ahogy Wittinghoff Tamás, a város polgármestere fogalmazott: az önkormányzat célja a diáksport, a tömegsport és az élsport kiemelt támogatása. Hozzátette, az élversenyzők példát mutatnak a gyerekeknek, s nagyon bízik benne, hogy idén is sikeres lesz a sportválasztó nap.

Somlyó Gergely a BSC elnöke elmondta, hogy az idei év az egyik legsikeresebb volt az 1924-ben alapított klub történetében, s törekednek arra, hogy a sikerek tovább folytatódjanak. Megemlítette, még, hogy a tavalyi sportválasztó után nagyon sok gyerek jelentkezett a szakosztályaikba, s reméli, hogy ez most is így lesz, bár a magas létszám miatt már kezdik kinőni a létesítményeiket. (MTI)