Ismét Nyelvparádé a Millenárison

A szervezők tájékoztatója szerint a 15. alkalommal megszervezett, ingyenesen látogatható eseményen itthoni és külföldi nyelvtanfolyamok, nyelvkönyvek, segédanyagok, külföldi munkalehetőségek, kipróbálható nyelvvizsgák, ízelítő nyelvórák és alternatív nyelvtanulási módszerek sokasága közül választhatnak a látogatók. A már hagyományosnak mondható társrendezvények – az Afrikai Napok és a Latin-amerikai Napok – színes kulturális kavalkáddal várják az érdeklődőket a Millenáris D épületében.

A szervezők emellett az angol nyelv elsajátításához szeretnének kedvet teremteni a “Magyarország angolul tanul” országos játékkal, melyen naponta öt – e-mailen küldött – kifejezést kell megtanulniuk a játékosoknak. Az egy hónapon át tartó nyelvi kihívásra – melyen kuponfüzetet kaphatnak és értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők – már lehet jelentkezni a jatek.nyelvparade.hu honlapon, illetve a Nyelvparádé kiállításon is regisztrálhatnak a játékosok. A jelentkezési határidő vasárnap éjfél.

A közlemény ismerteti, hogy a magyarok 71 százaléka szerint a nyelvtudás legfőbb előnye, hogy külföldön dolgozhatnak, és 56 százaléka úgy gondolja, hogy ezáltal jobb munkát kaphat Magyarországon. Az Eurobarométer 2012-es felmérése szerint a lakosság 30 százaléka ugyanakkor nem szeretne nyelvet tanulni vagy a meglévő nyelvtudását fejleszteni. Így nem véletlen, hogy társalgási szinten a magyarok 20 százaléka beszél csak angolul, 18 százaléka németül, három-három százaléka franciául és oroszul, míg spanyolul egy százalék. Jellemző adat, hogy a tévénézők csupán 27 százaléka preferálja a feliratot a külföldi filmeken, míg 72 százalék inkább a szinkronizált programokat kedveli.

További információ a 10 és 18 óra között látogatható kiállításról a www.nyelvparade.hu található. (MTI)