Indoor Fesztivál: három nap december végén a Hungexpón

Indoor FesztiválAz ország legnépszerűbb zenekarai, köztük a Quimby, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif lépnek fel a háromnapos Indoor Fesztiválon, amelyet első ízben rendeznek meg december 28. és 30. között a fővárosi Hungexpo területén.

Azt tapasztaltuk, hogy augusztus után a következő év tavaszáig nincsenek fesztiválok, holott lenne rá igény, ez volt az Indoor megszületésének fő motivációja. Két színpadon fognak zajlani a koncertek, a kapunyitás mindhárom napon 17 órakor lesz és hajnali 5 óráig tart a program – mondta Strém Gábor főszervező a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az Indoor Fesztiválon december 28-án mutatja be új lemezét a Quimby, másnap a Magna Cum Laude tart nagykoncertet, 30-án az idén tízéves Punnany Massif a főzenekar, amely a következő fél évben a koncertezés helyett inkább a dalírásra koncentrál. A több mint harminc fellépő között lesz még mások mellett az Irie Maffia, az EmilRuleZ!, a Republic 67, a PASO, a Bikini, a Carbonfools, Majka & Curtis & BLR, a Brains, az Ivan and The Parazol, az Anima Sound System, a Firkin, a Maszkura és a Tücsökraj, az Animal Cannibals, a Ganxsta Zolee és a Kartel és az Akkezdet Phiai.

Kiss Tibor, a Quimby frontembere a tájékoztatón kitért arra, hogy december elején jelenik meg a zenekar Kaktuszliget című új stúdióanyaga.

„Tizenegy dal lesz az albumon, ezeket két etapban, tavasszal és ősszel vettük fel. A Kaktuszliget punkrockos anyagnak indult, ösztönösen ilyen dalok jöttek ki belőlünk, aztán később lettek countrys, westernes számok is. A cím azt tükrözi, hogy kicsit rodriguezes, tarantinós dolog alakult ki, a dalok különböző fényszögből láttatják a félig valóságos, félig álomszerű világot” – mondta az énekes, dalszerző.

Gerdesits Ferenc, a Quimby dobosa arról beszélt, hogy a lemezt házilag, a próbatermükben vették fel analóg felszereléssel. Úgy vélte, hogy a Kaktuszliget hangzása a leginkább koncertszerű az eddigi albumaik közül. Balanyi Szilárd billentyűs elmondta, hogy a CD mellé egy DVD-t is csomagolnak, ezen az idei Sziget fesztivál nulladik napján tartott Quimby Csodaországban koncert kép- és hanganyaga szerepel.

Az Indoor Fesztiválhoz kapcsolódó netes játékokon külföldi utazást is lehet nyerni: egy-egy szerencsés Húsvétkor a Quimbyvel Jordániában, a Magna Cum Laudéval pedig Egyiptomban tölthet egy hetet. A fesztiválon kialakított gyűjtőpontokon az S.O.S. Gyermekfalu részére várnak adományokat a szervezők.

mti