III. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-Kiállítás

Az Aba-Novák Kulturális Központ 2014. április 11 – 13. között rendezi meg a III. Szolnoki Országos Vasútmodell-Kiállítást.

A rendezvényen felépítik Magyarország legnagyobb HO-ás modulrendszerét. Tabló-kiállításon pedig megtekinthetik Szolnok Város Vasúttörténetét és a Vasút Közlekedéstörténetét.

A terepasztalokon megjelennek különböző magyarországi lekicsinyített vasútvonalak: Veresegyház, Medveotthon, Balatonfenyves, Északi és Déli rendező pályaudvar, Csomád, Svájci Alpok, Hámán Kató Fűtőház, Szatymaz, Vésztő fűtőház részlete és a Híd valahol Európában. A látogatók „Keresd az állatokat!”nyereményjátékon vehetnek részt a terepasztalok megtekintése közben.

Péntek délutántól várják a családokat, a gyerekeket és a vasút szerelmeseit. A kisvonatok megtekintésén kívül kínálnak kellemes időtöltést, gyerekeknek diavetítést és szabadtéri szórakoztató programokat.

A III. Szolnoki Országos Vasútmodell-Kiállítást ünnepélyes megnyitójára 2014. április 12-én, szombaton 11.00 órakor kerül sor az ANKK aulájában.

A kiállításra belépőjegyeket előzetesen is vásárolhatnak az Aba-Novák Kulturális Központ pénztárában minden nap 14:00 – 18:00 óráig.

Kiállítók: MÁV-Start Zrt.

Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub, Veresegyház

Vasútmodellező Baráti Kör, Szeged

Szolnoki Vasútmodellező Klub, Szolnok

Nyitva tartás: pénteken:       15:00 – 19:00

szombaton:      9:00 – 18:00

vasárnap:         9:00 – 17:00

Belépőjegyek: gyermek: 600,-Ft/fő

felnőtt:    700,-Ft/fő

családi:  2200,-Ft/4fő