III. Szentesi Szárnyas Napok

szentesi_szarnyasnapok2013. augusztus 16. és 18. között rendezik meg Szentesen – immár harmadszor – a Szárnyas Napokat. A helyszín új lesz: az épülő Kurca-part Kalandpark.

A legfontosabb változás, hogy új helyszínen, az épülő Kurca-part Kalandparkban kellemes, árnyékot nyújtó zöldövezetben rendezik meg a III. Szárnyas Napokat – jelentette be Bertók Róbert főszervező.

Öröm, hogy ilyen civil kezdeményezés mellé állhatott az önkormányzat, ami azért fontos, mert mi építhetünk bármit, rakhatjuk a köveket egymásra, azokat az emberek töltik meg élettel. A III. Szárnyas Napok ismét a város széles összefogásával valósul meg, újra jó szórakozást ígér – hívok, várok mindenkit! – mondta Szirbik Imre polgármester.

A programpalettát bővítették így tréfás vetélkedőket is szerveznek, melybe szeretnék bevonni a szentesi sportegyesületeket, hogy még szórakoztatóbb, nagyobb legyen a buli. A hagyományokhoz is ragaszkodnak így a népszerű programokat, mint a sörkalandtúra, a csirkeszárnyevő verseny és a sörkirály megválasztása is meglesz.

Utóbbit eddig mindkétszer Kánvási József nyerte, és az „uralkodótól” megtudtuk: szeretné megőrizni trónját, megcsinálni a mesterhármast.

A III. Szárnyas Napokat augusztus 16-ától 18-áig rendezik, és az is kiderült, a népszerű Hungerit kakasfőző versenyre már eddig többen jelentkeznek, mint az elmúlt évben.

Tóthné Kecskés Mária a Hungerit Zrt. képviseletében belkereskedelmi és marketingigazgatója (mely cég az önkormányzat és az Agrár Marketing Centrum mellett a „névadó” főszponzor) elmondta, hogy az esemény az üzem dolgozóinak és családjaiknak is kellemes kikapcsolódást nyújt és egyre sikeresebb.

A horgászok két viadalon is kipróbálhatják magukat: az egyiket a Gerecz-tavon (harcsafogó), a másikat a Kurcán (finomszerelékes) tartják, tavaly közel 200-an indultak, idén többre számítanak – tudtuk meg Kiss Csabától.

A gyerekeknek is gazdag lesz a kínálat, az állatsimogatótól az interaktív műsoron át az ügyességi versenyekig. De a kutyák (kennelshow, bemutatók) is állandó szereplői a rendezvénynek, amelyen az első két napot koncert, a harmadikat Ferobox Event ökölvívógála zárja. Utóbbin elképzelhető, hogy jelen lesz profi világbajnok ökölvívónk, Erdei Zsolt – hiszen ő is Madár.