Hetvenöt éves a XIII. kerület: rendezvények a hét végén

Lóvasút_Közvágóhíd_Nyugati_puSzámos rendezvényt tartanak a hét végén a XIII. kerület 75. születésnapja alkalmából.

Az évfordulóhoz kapcsolódóan csaknem kétszeresére bővül az Újlipótvárosi Klubgaléria, továbbá megnyílik a Helytörténeti Gyűjtemény új állandó kiállítása az angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Pénteken felavatják a Ruttkai Éva parkban Marosits István szobrászművésznek a színésznőt ábrázoló szobrát, ugyanazon a napon a kerület testvérvárosainak küldöttségei emlékfákat ültetnek a helyszínen. A polgármester, a diákpolgármester és a lakosság üzenetet küldhetnek a jövőbe: az acélhengerben elhelyezett tárgyakat, dokumentumokat 25 év múlva, a kerület 100. születésnapján bontják majd fel.

Szombaton a Béke téren lesznek programok: a Magyar Posta emlékbélyegzést tart, lesz népi játszóház, térzene, este pedig a ZOOM! zenekar, majd a Republic 67 együttes lép színpadra.

Az ünnepi programsorozat részeként újraindul a lóvasút. Csütörtökön éjféltől a Béke térről a 14-es villamos vonalán halad az első pesti járatnak emléket állító nosztalgiajárat, szombaton napközben pedig az angyalföld vasúti pályaudvaron lehet utazni a lóvasúttal. A segítő személyzet korhű jelmezben várja az érdeklődőket, akik emlékjegyet kapnak a nosztalgiajáraton.    (MTI)   (Fotó: villamosok.hu)