Hétvégén rendezik a Magyar Hagyományok és a Pálinka ünnepét Győrben

palinka_feszt2Hétvégén rendezik meg a Magyar Hagyományok és a Pálinka ünnepét Győrben, a belvárosi Széchenyi téren.

A városháza tájékoztatása szerint az ingyenes, kirakodóvásárral és gyermek kézműves programokkal is színesített rendezvényen tucatnál is több pálinkafőzde, valamint három – a pannonhalmi, a soproni és a tokaji – borvidék kínálata várja a közönséget.     A péntek este ötórai megnyitó után ifjabb Sánta Ferenc és zenekara, majd fél héttől a Szigony együttes lép fel. Ők gyimesi és moldvai dalokat játszanak, este tíztől pedig ugyanezzel a repertoárral rendeznek táncházat a téren. Fél kilenctől a Ghymes zenekaré a színpad, amelyen szombaton délelőtt Bácska, Bánát és Szerémség mutatkozik be, a szombat délutáni programban pedig néptáncfesztivál szerepel.

Szombat este fél nyolctól Herczku Ágnes és zenekara, majd a Balkan Fanatik várja a közönséget, a napot pedig rábaközi táncház zárja.

Vasárnap kora estig gyermekprogramokat kínál a rendezvény, fél hatkor pedig átadják a Győr Pálinkája 2013 és A fesztivál pálinkája 2013 díjakat. Kevéssel hat óra előtt a Téka együttes lép fel Sebestyén Márta és Borbély Mihály vendégszereplésével, majd a Debreceni Hajdú Táncegyüttes: Hídivásár című táncszínházi előadása következik. Az eseménysort a Bürkös Zenekar koncertje zárja. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük