Hatszáznál is több diák az Erkel Diákünnepeken

erkel_diákünnepekCsütörtökön kezdődnek az Erkel Diákünnepek (EDÜ) Gyulán. Az ötvenéves fennállását ünneplő rendezvényre a szervezők mintegy 650 diákot várnak – mondta Szabó Enikő, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület vezetője, a rendezvény egyik szervezője.

Szabó Enikő elmondta: a május 30. és június 2. között zajló országos tehetségkutató rendezvényre csütörtökön érkeznek a diákok, a versenyek pénteken kezdődnek.

A 13-20 év közötti diákok a hagyományoknak megfelelően 19 művészeti kategóriában mérik össze tudásukat: például mozgásban és táncban, fotóban, néptáncban, népi énekben, kórusban és szóló énekben. A diákok több mint kétszáz produkciót mutatnak be.

A zsűriben EDÜ-versenyeken aranyérmet nyert, ma már országos hírű művészek is részt vesznek, többen érkeznek például a Szegedi Nemzeti Színház társulatából. A zsűri tagja lesz Bátori Éva operaénekes, Maczelka Noémi zongoraművész és Herczeg Tamás színművész, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója is.

A jubileumi rendezvény Gyula város önkormányzata, az Erkel Ferenc Gimnázium és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szervezésében valósul meg. (MTI)