Három napos fesztivált rendez Tokaj a Hegyalja helyett

Mint megírtuk, az egy évtizedes múlttal rendelkező Hegyalja fesztivált nem rendezik meg az idén. Tokaj a fesztiválról nem akar lemondani, így szervez ugyanerre az időszakra egy másik fesztivált, amelynek teljes egészében a város adna otthont.

– A szponzori pénzek csökkenése és az állami támogatás hiánya miatt marad el a fesztivál – mondja Májer János, Tokaj polgármestere. – Ez számunkra azért rendkívül sajnálatos, mert bármennyire is hihetetlen, ez a négynapos fesztivál hozta az utóbbi években Tokaj idegenforgalmi bevételeinek az ötven százalékát. Ez pedig akkora összeg, amiről nem mondhatunk le. – írja a boon.hu.

A tokajiak eleinte ódzkodva fogadták a Hegyalja fesztivált, de megtanultak ezekkel a jelenségekkel is együtt élni, hogy reggel és este újra kellett takarítanunk a várost és a fesztivál után el kellett szállítanunk a romokat is – teszi hozzá Májer János.  – Ők termelték az idegenforgalmi bevétel jelentős részét a város vállalkozóinak és a városnak is. Erre a bevételre idén nem számíthatunk, és éppen ezért határoztuk el, hogy nem hagyjuk ezt a bevételt teljesen elveszni, hanem szervezünk ugyanerre az időszakra egy másik fesztivált, amelynek teljes egészében a város adna otthont.

A szervezés már elkezdődött. A tervek szerint a belvárosban három napon keresztül napközben a vendéglátók települnek ki, esténként pedig koncertek sorozata várja majd a fesztiválozókat. Az első este a világzenéé lenne a főszerep, második este a „tribute” zenekarok lépnének fel, a harmadik, szombati estén pedig underground muzsikusoké lenne a színpad. Az éjfélig tartó koncerteket követően pedig after partykat rendeznek, a pincészetekben pedig 2-3 tagú zenekarok várnák a betérőket.

forrás: boon.hu / Fotó: ÉM-archívum