Győri Legendák Napja és X. Győri Rotary Fröccsnapok

A Győrhöz kapcsolódó történetek sorában nagyon fontos helye van a „szódavíz és a fröccs feltalálásának” is, így nem véletlen, hogy a Győri Legendák és a Fröccsnapok egy közös nyári hétvégére került. Sok izgalmas és különleges program eleveníti fel a régi történeteket, hogy ezeken keresztül bemutassuk városunk történelmét, szép helyszíneit az idelátogatóknak, de minden bizonnyal számos újdonságot tartogat a fesztivál a győri lakosoknak is.

– A látogatók naponta több alkalommal betekinthetnek majd a múltba a Győri Nemzeti Színház stúdiósainak rövid, humoros színi jelenetei segítségével.  Ugyanezeket a történeteket szakavatott idegenvezetéssel is meghallgathatják, sőt, a Győri Városi Levéltár kiállításán korabeli dokumentumok segítségével az igaz történetek nyomába is eredhetnek.

– Ismét látogatható lesz a város régi börtöne, ahol bűnről és büntetésről szól majd az előadás, benne a lőcsei fehérasszony és a győri vár elestének történetével.

– Egy újabb kutatás részleteivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők dr. Lanczendorfer Zsuzsanna előadásai során: egy bűnügyi történet részletei bontakoznak majd ki, mely szorosan kötődik Jedlik Ányoshoz is, és a szájhagyomány nyomán legendává vált, sőt ponyvaként is megjelent, valamint a Győr környéki, állatokhoz és növényekhez kapcsolódó legendákról mesél az érdeklődőknek.

– A délelőtti előadások a gyerekeket szórakoztatják az Apátúrház előtti kis színpadon. A játszóházi foglalkozások a győri legendákról szólnak majd, sőt, a téren felépülő játszótér nagyméretű játékai is szorosan kapcsolódnak a témához, hiszen többek között lehet majd vízi pisztollyal szódásüvegre célozni, sőt elkészül a gyerekek közös kakasdombja is, főleg, ha mindenki segít…

– A három nap során sok-sok zenei program várja a közönséget. A számos amatőr együttes mellett színpadra lép Korpás Éva és zenekara, a Váczi Eszter Group, a Group ’n’ Swing Gájer Bálinttal, a Balázs Elemér Group és Szőke Nikolett, a Kiele Swing Cats és a Hot Jazz Band.

Győri Legendák Napja és X. Győri Rotary Fröccsnapok

2014. július 18-20.

Győr, Széchenyi tér

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük