Gyermeknap: megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, és ha az idősebbek visszagondolnak gyermekkorukra, ők sem voltak hajdan másképpen ezzel. A nemzetközi gyermeknap alkalmából május 24-én, szombaton a katasztrófavédelem nyílt napot tart a tűzoltólaktanyákban. Országosan mintegy 250 helyszínen várják nyitott szertárkapuk azokat a kicsiket és nagyokat, akik érdeklődnek a tűzoltók izgalmas élete iránt.

Szombaton délelőtt tíztől egészen délután négy óráig tekinthetik meg az érdeklődők a tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök laktanyáit, kiállításait, tűzoltógépjárműveit, a különleges felszereléseket, egyúttal bepillanthatnak a tűzoltók mindennapjaiba. Miután a nap folyamán a tűzoltókat próbaképpen többször is riasztják, azt is meg lehet nézni, hogyan indulnak a balesetek vagy tűzesetek helyszínére a jelzést követő százhúsz másodpercen belül.

A katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket. A múzeum és a kiállítóhelyek elérhetők az alábbi linken:
http://muzeum.katasztrofavedelem.hu/

A pontos helyszínek az alábbi táblázatban találhatóak, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjai pedig itt érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük